Πολιτική Υγείας

Τον Ιανουάριο η συνέχεια της δίκης Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ- υπαλλήλου φαρμακείου ΕΟΠΥΥ!

Αιτία για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πλευρών, τα φάρμακα που επέστρεφαν οι ασθενείς στο φαρμακείο και παρέδιδε στο νοσοκομείο η υπάλληλος για να εξυπηρετηθούν και εκεί οι ασθενείς, όπως υποστηρίζει.
Η δίκη συνεχίστηκε στα δικαστήρια της Πάτρας, για την υπόθεση που ξεκίνησε το 2014.

Βασικοί πόλοι της δίκης ο τότε γιατρός του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Τάκης Γεωργακόπουλος και νυν αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αλλά και η υπάλληλος του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ Αιγίου Μαρία Φάκου.
Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ άρχισε να εξαπολύει έμμεσες κατηγορίες εναντίον της υπαλλήλου του φαρμακείου περί «περίεργων μετακινήσεων ακριβών και άλλων φαρμάκων στην Πάτρα», υπαινισσόμενος ότι η υπόθεση πρέπει να εξετασθεί από τα αρμόδια όργανα.

Όμως η υπόθεση που καταγγέλθηκε ελέγχθηκε από την τότε διοίκηση του ΕΟΠΥΥ χωρίς ωστόσο όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ρεπορτάζ, να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Η δίκη επρόκειτο να συνεχισθεί την περασμένη εβδομάδα αλλά λόγω απουσίας μαρτύρου, η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2017.

Να σημειωθεί ότι η υπάλληλος του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ κ. Φάκου υποστηρίζει ότι ακολουθούσε την υπηρεσιακή διαδικασία κι αντί να πετάξει τα φάρμακα που επιστρέφονταν από συγγενείς ή ασθενείς παρέδιδε τα σκευάσματα στα νοσοκομεία προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button