ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Το ασφαλιστικό «παγώνει» την Υγεία! Χωρίς γιατρούς όλη η χώρα την Πέμπτη

Χωρίς δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας και ιατρεία μένει την Πέμπτη όλη η χώρα εξαιτίας των κινητοποιήσεων των γιατρών που τάσσονται κατά του ασφαλιστικού προσχεδίου νόμου της κυβέρνησης.

Ο κλάδος θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας  από τις 11 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και θα συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς στις 11 π.μ. στο κέντρο της Αθήνας. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Οι σκληρές κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις δεν είναι καθόλου τυχαίες καθώς δείτε ΕΔΩ τι χάνουν οι επαγγελματίες της υγείας.

Όλοι οι γιατροί της χώρας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις έπειτα από απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ). Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι ιδιώτες γιατροί όπως ανακοίνωσε και η Ένωση ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Τα συμβεβλημένα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, σε όλη τη χώρα θα απέχουν από την εξυπηρέτηση των πολιτών, εκτός από επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, πλήττει τη βιωσιμότητα των Ταμείων και οδηγεί στην ανεπανόρθωτη καταστροφή της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στόχος τους να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο το οποίο, υπογραμμίζουν, ότι εκτός των άλλων οδηγεί στην καταστροφή τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς οι οποίοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν επάγγελμα ή να υπαλληλοποιηθούν με μισθούς πείνας.

Και οι φαρμακοποιοί

Κάθετα αντίθετοι στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι και οι φαρμακοποιοί. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του καθώς και αυτός ο κλάδος πλήττεται σφόδρα από τις εισφορές που θα καλείται να καταβάλει.

Μάλιστα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι “οι Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης είμαστε σφοδρά αντίθετοι στο σχέδιο αυτό που έρχεται να αποτελειώσει το ήδη αποδεκατισμένο Ελληνικό φαρμακείο. Συνολικά για ασφάλιση και φόρους θα χρειαστεί να πληρώνουμε από 68 έως 72,5% του εισοδήματός μας!”

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button