ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Το βαρύ…Πάσχα των φαρμακευτικών! Ξεκινά ως την Παρασκευή η διαβούλευση για τις τιμές στα φάρμακα

Άλλωστε έως την Παρασκευή 6 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η πενθήμερη διαβούλευση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τις νέες προτεινόμενες τιμές στα φάρμακα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχονται οι νέες τιμές στα φάρμακα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Μέσα στις εορτές πολλά στελέχη και επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών δεν μπόρεσαν να …χαλαρώσουν καθώς μελετούσαν τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν σχετικά με τις τιμές στα φάρμακά τους.

Εξάλλου μετά την πενθήμερη διαβούλευση με τον ΕΟΦ, θα ακολουθήσουν ενστάσεις για την ανατιμολόγηση καθώς όπως πάντα πολλές εταιρείες δε θα μείνουν ικανοποιημένες με τις οριστικές τιμές για τα φαρμακευτικά τους προϊόντα.

Στόχος άλλωστε της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να εξοικονομηθούν χρήματα από μειώσεις τιμών στα φάρμακα, δεδομένου ότι η φαρμακευτική δαπάνη έχει ξεφύγει και οι εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλες επιστροφές και εκπτώσεις.

Τα πρώτα σημάδια ότι συνταγογραφούνται πολλά φάρμακα άρχισαν να διαφαίνονται ήδη από τους πρώτους μήνες του 2016. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Ξέφυγε η δαπάνη στα φάρμακα! Έτοιμο το νέο rebate»

φάρμακα

Ακριβά φάρμακα χωρίς…διαπραγμάτευση

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που «πάγωσε» η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα. Πρόκειται για την επιτροπή που συστήθηκε πρόσφατα στον ΕΟΠΥΥ με επικεφαλής Πανεπιστημιακό καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς από όπου προέρχεται και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, και η οποία υποτίθεται πως θα έπρεπε να πετυχαίνει μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων σε «κατ’ ιδίαν» συναντήσεις με την κάθε φαρμακευτική εταιρεία ξεχωριστά.

Τα παζάρια αυτά όμως δεν ξεκίνησαν ποτέ λένε πληροφορίες του HealthReport.gr. Και αυτό επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακόμη τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του κάθε φαρμάκου, από όπου και θα προκύπτει η τιμή αποζημίωσης.

Τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα μόλις ενσωματωθούν στο σύστημα όλα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και registries, οπότε και θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης επί της ουσίας για τα φάρμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται οι νέες τιμές στα φάρμακα! Όλες οι λεπτομέρειες

Πόσα χρήματα θα «κερδίσει» το υπουργείο Υγείας από τις εκπτώσεις στα φάρμακα!

Αλλάζει η συνταγογράφηση για Διαβήτη και Υπέρταση! Πως θα γίνεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button