ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Το ΕΣΥ γερνάει επικίνδυνα! Γιατροί λίγο πριν τη σύνταξη. Όλα τα στοιχεία

Οι περιορισμένες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας τόσο των γιατρών όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την μετανάστευση των νέων γιατρών, φαίνεται ότι έχουν μετατρέψει το ΕΣΥ σε ένα σύστημα δυσκίνητο με περιορισμένο το «φρέσκο αίμα».

Άλλωστε το “φρένο” που βάζουν οι δανειστές στον αριθμό των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια καθιστά τη διαδικασία μάλλον μία άκρως δύσκολη υπόθεση.

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), σήμερα στο ΕΣΥ ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών είναι τα 60 έτη!

Τα κενά και οι αποχωρήσεις

Την ώρα όμως που όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, πάνω από 18.000 νέοι γιατροί έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα τα τελευταία επτά χρόνια, τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν 6.500 ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό́ προσωπικό́.

Αποτέλεσμα είναι να μην ανανεώνεται το ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία, ενώ φαίνεται ότι οι επικουρικοί γιατροί που προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δε λύνουν το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας των Νοσοκομείων.

Εξάλλου και αυτοί που φθάνουν στα νοσοκομεία είναι άγνωστο τελικά και αν θα πληρωθούν. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Στον αέρα οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων! Τι θα γίνει το 2018”

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα τελευταία δύο χρόνια 1.400 επικουρικοί γιατροί έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ ενώ έχουν διορισθεί και περίπου 1.000 μόνιμοι γιατροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο κούρεμα δαπανών στα νοσοκομεία με εντολή δανειστών! Κόβονται ιατρικές πράξεις! Έγγραφο φωτιά

Γιατροί ΠΕΔΥ: Πόσοι κατέθεσαν αιτήσεις για να επιστρέψουν στο ΕΣΥ! Όλες οι πληροφορίες

Μειωμένα τα κονδύλια για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Ανατριχιαστική φωτό από το νοσοκομείο Κιλκίς! Αλωνίζουν τα ποντίκια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button