ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Το Κέντρο Υγείας Καρπάθου γίνεται μίνι νοσοκομείο! Όλες οι πληροφορίες

Πρόκειται για ένα Κέντρο Υγείας το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο εδώ και χρόνια, αλλά παραμένει κενό λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει συμπεριλάβει το Κέντρο Υγείας Καρπάθου στο Νομοσχέδιο που προωθείται άμεσα και περιλαμβάνει τη δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα νοσοκομεία. Διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχεται με διαδικασία εξπρές το νομοσχέδιο για αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Με ειδικό άρθρο που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, προβλέπεται η μετατροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου σε μίνι νοσοκομείο, αλλά και τη μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στόχος είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr να πραγματοποιούνται στη δομή της Καρπάθου μικρά χειρουργεία, επείγουσας ανάγκης, να αντιμετωπίζονται άμεσα παιδιατρικά περιστατικά αλλά και άλλες επεμβάσεις που κρίνονται άμεσης προτεραιότητας.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Καρπάθου διαθέτει ένα νέο κτίριο με πολλές αίθουσες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες μικρών χειρουργείων.

Ηλικιωμένη με παραδοσιακή φορεσιά στην Όλυμπο της Καρπάθου

Ωστόσο εδώ και καιρό είναι εγκαταλελειμμένο λόγω έλλειψης προσωπικού. Διαβάστε ΕΔΩ το οδοιπορικό που είχε κάνει το HealthReport.gr στην Κάρπαθο: «Πεθαίνοντας στο Αιγαίο χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο!»

Κάτοικοι και Δήμος εδώ και χρόνια, ζητούν να αξιοποιηθεί καθότι αναγκάζονται να πηγαίνουν ακόμη και στην πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας τους, το Κέντρο Υγείας παρέμενε αναξιοποίητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοχύρωτη ιατρικά η Κάρπαθος ! Απέσπασαν τον μοναδικό χειρουργό του νησιού

Έρχεται με διαδικασία εξπρές το νομοσχέδιο για αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Αποκλειστικές πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button