Πολιτική Υγείας

Το μεγάλο παζάρι για τα φαρμακεία! Χάνεται η μάχη;

Εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις οι τροϊκανοί ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών πρέπει να καθηλωθεί στο 15%, σύμφωνα με πληροφορίες του healthreport.gr . Οι συνεχείς συνομιλίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους της τρόικας δε φαίνεται να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ελληνική πλευρά.

Και το θέμα είναι πως το ζήτημα πρέπει να κλείσει τις επόμενες ημέρες καθώς οι τροϊκανοί θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει με τον Μάκη Βορίδη πριν φθάσουν επί ελληνικού εδάφους. Και επειδή πλέον η μάχη φαίνεται να έχει χαθεί ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνει πως το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί πρέπει να τηρηθεί εννοώντας ότι η ελληνική πλευρά τελικά δεν μπορεί να παρεκκλίνει από όσα είχε δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα.

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί είναι σε στάση αναμονής έως ότου οριστικοποιηθεί η υπόθεση. Οι αντιδράσεις δεν αναμένεται να είναι ήπιες καθώς έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως η μείωση του ποσοστού κέρδους είναι ..αιτία πολέμου.

Κάτι που φοβάται δεόντως και το Μέγαρο Μαξίμου ειδικά μπροστά στο ενδεχόμενο να μπούνε απεργιακά λουκέτα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο και με τις πρόωρες εκλογές να αιωρούνται μονίμως πάνω από το πολιτικό σκηνικό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button