ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Το μεγάλο τσεκούρι στην Υγεία για το 2018! Πόσα χάνουμε από τον προϋπολογισμό

Με μειωμένα κονδύλια θα πορευτούν για άλλη μία φορά και στο 2018 οι ασθενείς, καθώς ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε προβλέπει περαιτέρω μειώσεις στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κονδύλι για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Κοινωνική Προστασία μειώνεται από 21,037 δισ. Το 2017 σε 19,438 δισ. ευρώ το 2018.

Βασικό μέτρο που χτυπά στην καρδιά των νοικοκυριών είναι η κατάργηση της έκπτωσης στις ιατρικές δαπάνες που βέβαια ίσχυσε και το 2017 και μάλιστα αιφνιδιαστικά και αναδρομικά.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί για το 2018 να εξοικονομήσει περί τα 121 εκατ. ευρώ από την κατάργηση στις εκπτώσεις αυτές ανεξάρτητα βέβαια εάν από την άλλη ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για περαιτέρω μαύρο χρήμα στην υγεία.

Άλλωστε με την κατάργηση των φορολογικών εκπτώσεων από τη χρήση των ιατρικών δαπανών, πολλοί είναι αυτοί που αποφεύγουν να κόβουν αποδείξεις καθώς δεν είναι πια και χρήσιμες στους ασθενείς.
Δεν είναι τυχαίο ότι και το 2017 υπήρχε προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο από το συγκεκριμένο μέτρο.

Γι αυτό και είχε δοθεί εντολή να αρχίσουν αυστηροί έλεγχοι από τα οικονομικά κλιμάκια στα ιατρεία, κάτι βέβαια που στην πράξη δε λειτούργησε. Διαβάστε ΕΔΩ τους σχεδιασμούς: «Έρχονται διασταυρώσεις από την εφορία στα ιατρεία για αποδείξεις και POS!»

Ψαλιδισμένα θα είναι όμως και τα προνοιακά επιδόματα από τα οποία επιχειρείται να εξοικονομηθούν περί τα 10 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται αλλαγές στα φάρμακα πριν τα Χριστούγεννα! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

Επικουρικοί χωρίς μισθό και εφημερίες! Γιατί εντείνεται το πρόβλημα. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Τέλος οι εκπτώσεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες! Κατάργηση των εκπτώσεων με το νέο μνημόνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button