Πολιτική Υγείας

Το ΠΕΔΥ της αναμονής! Άδεια πολυϊατρεία και ασθενείς στα κάγκελα

Ούτε σε 15 ημέρες δεν αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά τα περιβόητα πολυϊατρεία στο ΠΕΔΥ καθώς οι χρόνοι…δε βγαίνουν στον Άδωνι Γεωργιάδη. Εξάλλου και επισήμως θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες ακόμη μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα. Βέβαια με βάση τους υπολογισμούς των συνδικαλιστών δεν αρκεί ούτε ένας μήνας. Οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών που υπόσχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης θα χρειαστούν κοντά στον έναν μήνα για να ολοκληρωθούν.

Ταυτόχρονα η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησαν οι γιατροί που υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία για να συνεχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα φαίνεται πως δημιουργεί περαιτέρω δυσκολίες. Το ιατρικό προσωπικό έχει μοιραστεί στα δύο: σε εκείνους που κέρδισαν τα πρώτα δικαστικά μέτρα και μπορούν να εργάζονται με τις συνθήκες που είχαν πριν και σε εκείνους που δεν είχαν προσφύγει και πρέπει σε αυτή τη φάση να εργάζονται 7ωρο. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα νοσοκομεία να σηκώνουν όλο το βάρος εκτός από τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Ευαγγελισμού. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Ηλίας Σιώρας: «Υπάρχει τεράστια προσέλευση ασθενών (σε επείγοντα και τακτικά ιατρεία) με εντατικοποίηση εργασίας και φυσικά κάθετη μείωση της δυνατότητας για την αναγκαία παροχή υπηρεσιών υγείας.

Έχουμε μετατροπή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας σε γιγαντιαίο κέντρο υγείας, πράγμα που επηρεάζει σαφώς αρνητικά την παροχή τριτοβάθμιας & τεταρτοβάθμιας εξειδικευμένης περίθαλψης που είναι και η αποστολή του Ευαγγελισμού».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button