ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Το πρώτο οργανωμένο ΠΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας! Τι υπηρεσίες προσφέρει

Πλέον οι κάτοικοι της Αθήνας, θα μπορούν να εξυπηρετούνται καθημερινά από ιατρούς είκοσι διαφορετικών ειδικοτήτων και να πραγματοποιούν Μικροβιολογικές εξετάσεις στο νέο ΠΕΔΥ το οποίο θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 07:00 – 20:00. Παράλληλα στο ίδιο χώρο θα λειτουργεί και Ιατρείο Υποδοχής για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Συγκεκριμένα οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού, με κλήση των 5-ψηφίων, για τα παρακάτω πρωινά και απογευματινά ιατρεία: Αλλεργιολογικό, Γαστρεντερολογικό, Χειρουργικό, Γενικής Ιατρικής Γυναικολογικό, Δερματολογικό, Ενδοκρινολογικό, Καρδιολογικό, Νευρολογικό, Οδοντιατρικό, Οδοντοπροσθετικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό, Πνευμονολογικό, Ρευματολογικό, Ψυχιατρικό, Ωτορινολαρυγγολογικό.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας “η συγκεκριμένη μεταστέγαση θεωρείται πολλαπλά επωφελής, τόσο για τους εξυπηρετούμενους πολίτες όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς το μισθωμένο κτήριο επί της Πλατείας Θεάτρου επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με μηναίο μίσθωμα άνω των 20.000 ευρώ και ταυτόχρονα έγινε βέλτιστη αξιοποίηση του ιδιόκτητου ακινήτου επί της οδού Ακαδημίας 58, που προσφέρει καλύτερη προσβασιμότητα, είναι πιο λειτουργικό και διαθέτει σύγχρονες υποδομές”.

Πάντως με αυτή την παρέμβαση υλοποιείται σταδιακά η αναβάθμιση των σημερινών δομών του ΠΕΔΥ που είχαν αποδιοργανωθεί μετά το ν.4238/2014.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι μέχρι τώρα βάση των στοιχείων του υπ. υγείας  έχουν διοριστεί τους τελευταίους μήνες συνολικά στην ΠΦΥ (Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ) 104 επικουρικοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ακτινολογικών και μικροβιολογικών εργαστηρίων.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προχωρά στη νομοπαρασκευαστική και λειτουργική προετοιμασία της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και τη σταδιακή εφαρμογή του θεσμού των τοπικών Μονάδων Υγείας και των οικογενειακών γιατρών και των ομάδων υγείας εντός του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Ποια κλείνουν

Ετοιμάζεται το νέο ΠΕΔΥ! Τι προβλέπει το σχέδιο για γιατρούς -εργαστήρια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button