ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Το πρώτο ΣΔΙΤ στην Υγεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας! Τι δηλώνει στο HealthReport.gr ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ξεκινά σταδιακά η διαδικασία για Συμπράξεις του Δημοσίου Με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ) στο ΕΣΥ, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση εδώ και καιρό. Το πρώτο βήμα έγινε ήδη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου αρχίζει η διερεύνηση για μετατροπή του νοσηλευτικού ιδρύματος από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες των συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός: «Μητσοτάκης: Ξεκινά η πιλοτική συνεργασία τριών νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα! Όλες οι λεπτομέρειες»

Τις σχετικές εντολές έδωσε μάλιστα πρόσφατα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτη Σερέτη.

Τι δηλώνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας είναι ουσιαστικά το πρώτο νοσοκομείο και το μοναδικό στην περιφέρεια, όπου θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή των ΣΔΙΤ. Τα άλλα δύο νοσοκομεία αναμένεται να είναι στην Αττική και ένα εξ αυτών σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας θα είναι το Αττικόν.

Πάντως ήδη ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτης Σερέτης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για τη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.

Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr: «Έχω λάβει εντολή από τον υπουργό Υγείας να ξεκινήσω τη διαδικασία για τη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας σε ΝΠΙΔ και ήδη αρχίσαμε τις σχετικές διεργασίες».

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης
Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης

Σχετικά με το τι θα αλλάξει στο Νοσοκομείο με βάση τα ΣΔΙΤ ο κ.Φώτης Σερέτης αποσαφηνίζει στο HealthReport.gr: «Σε ότι αφορά τώρα το είδος της Σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα αυτό θα εξετασθεί στην πορεία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το σύστημα να είναι δημόσιο αλλά όχι κρατικό. Και αυτό ξεκάθαρα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες. Μιλάμε πάντα για ένα δωρεάν σύστημα υγείας».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr οι πιλοτικές συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα θα αφορούν σε πρώτη φάση στην ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ σε δεύτερη φάση σχεδιάζεται να αναλάβουν ιδιώτες ακόμη και την κατασκευή κάποιων κλινικών όπου θα νοσηλεύονται κανονικά οι ασφαλισμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κικίλιας: Ξεκινά σε τρία νοσοκομεία η πιλοτική εφαρμογή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Ξεκινά ο διάλογος υπουργείου Υγείας με ιδιώτες για διαγνωστικά μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας για αλλαγές σε νοσοκομεία, προσλήψεις, ΕΚΑΒ και ΣΔΙΤ! Τι αποφασίσθηκε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button