ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Το Σάββατο το νέο Προεδρείο του ΠΙΣ! Όλο το παρασκήνιο και οι ισορροπίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η συνεδρίαση του νέου 15μελούς σχήματος έχει προγραμματισθεί για το απόγευμα του Σαββάτου ενώ ήδη από το βράδυ των εκλογών και των αποτελεσμάτων, έχουν αρχίσει οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συμμαχίες για το ποιος θα ψηφίσει ποιον.

Με βάση τις σημερινές ισορροπίες πρόεδρος θα εκλεγεί και πάλι ο Μιχάλης Βλασταράκος ενώ «παίζονται» οι θέσεις των δύο αντιπροέδρων και κυρίως του Γενικού Γραμματέα.

ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ

Ο Μιχάλης Βλασταράκος

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως το φαβορί για τη θέση του Γ.Γ. είναι ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας
Ο Δημήτρης Βαρνάβας

Άλλωστε η παράταξη του «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΑΤΡΩΝ ΠΙΣ» ήρθε δεύτερη με 21,77% και 3 έδρες, έναντι των 6 εδρών και του ποσοστού 37,82%, που κέρδισε η γαλάζια παράταξη του Μιχάλη Βλασταράκου «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗ.Κ.Ι.)» παρότι διασπασμένη και σε δεύτερο ψηφοδέλτιο.

Για τη θέση του ενός αντιπροέδρου αναμένεται να προταθεί ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος της «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΟ.ΣΥ.-Α.Δ.Ι.Κ.)» που κέρδισε 3 έδρες, ενώ με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες του HealthReport.gr, στο προεδρείο δεν αναμένεται να συμμετάσχουν πρόσωπα του ΚΚΕ και της ΑΡΣΙ κάτι που άλλωστε δε φαίνεται να διεκδικούν.

EXADAKTYLOS

Ο Αθ.Εξαδάκτυλος

Πάντως ο νέος πρόεδρος αναμένεται να έχει τετραετή και όχι τριετή θητεία καθώς εδώ και 6 μήνες εκκρεμεί στο υπουργείο Υγείας η προώθηση νομοσχεδίου για την επέκταση της θητείας των Συλλόγων.
Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, έχει δεσμευτεί σε συνδικαλιστές πως θα είναι στις πρώτες προτεραιότητές του να προωθήσει το νομοσχέδιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button