Πολιτική Υγείας

Το φακελάκι της οργής! Η σύλληψη στον Ευαγγελισμό και οι αντιδράσεις των γιατρών

Παρότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι ακόμη εν μέσω κρίσης πολλοί γιατροί παίρνουν χωρίς …φόβο και πάθος φακελάκια, η επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Αθήνας “Ευαγγελισμός”, έφερε τα πάνω κάτω στους γιατρούς.

Όλοι οι σύλλογοι καταδικάζουν το φαινόμενο της διακίνησης του μαύρου χρήματος στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά όταν η είσπραξή του από ασθενείς περιλαμβάνει και το στοιχείο της απειλής.

Άλλωστε ο συγκεκριμένος καρδιοχειρουργός με βάση τις πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές φέρεται να απείλησε τον ασθενή πως αν δεν πληρώσει δε θα χειρουργηθεί και θα του δοθεί άμεσα εξιτήριο.

Τακτική βέβαια συνηθισμένη στους επίορκους γιατρούς που δε διστάζουν να ζητήσουν χρήματα ακόμη και από ασθενείς που δεν έχουν ούτε για τα απαραίτητα.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πάντως Μιχάλης Βλασταράκος καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συμπεριφορά του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ενώ καλεί τους ασθενείς να καταγγέλλουν τα φαινόμενα αυτά.

Όπως αναφέρει ο κ.Βλασταράκος: «Καταδικάζουμε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα χρηματισμού ιατρών, τα οποία ντροπιάζουν το Ιατρικό Σώμα και διασύρουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

H Δικαιοσύνη έχει τώρα το λόγο. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο φαινόμενο διαφθοράς το οποίο υποπίπτει στην αντίληψη τους και δηλώνει ότι ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός για την απομάκρυνση των επίορκων ιατρών από το Σύστημα Υγείας της χώρας μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας , ο οποίος σε γραπτή δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρει :
Η ελληνική πολιτεία οφείλει να απομακρύνει από το δημόσιο σύστημα υγείας τους γιατρούς που χρηματίζονται, δίνοντας ταυτόχρονα στους έντιμους γιατρούς ένα αξιοπρεπές μισθολόγιο΄΄.
΄΄Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει το χρηματισμό των γιατρών ως κοινωνικό έγκλημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button