ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες και τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Από το Φθινόπωρο θα τεθούν σε εφαρμογή οι αλλαγές στις ιατρικές ειδικότητες, την εκπαίδευση των γιατρών αλλά και τα ιατρικά συνέδρια, καθώς όπως σημείωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε πρόσφατη συνάντησή της με τους γιατρούς της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές δε θα προωθηθεί μέσα στο καλοκαίρι αλλά από τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ όμως οι υπουργικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί για τις αλλαγές στις ειδικότητες, προς ώρας δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή και δεν έχουν υλοποιηθεί οι σχεδιασμοί για τις νέες ειδικότητες αφού αναμένεται συνολικά να προωθηθούν με το πολυνομοσχέδιο.
Ήδη πάντως τα πάντα είναι έτοιμα. Δείτε ΕΔΩ τι περιελάβανε η υπουργική απόφαση που θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο: “Ριζικές αλλαγές στις ειδικότητες! Δείτε όλη την υπουργική απόφαση”

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται τόσο στις αντιδράσεις που υπάρχουν σχετικά με τις αλλαγές ειδικά στις ειδικότητες και τον περιορισμό των κλινικών που δίνουν ειδικότητα όσο και στην αξιολόγηση και τα τελικά μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση.

Όπως και να ‘χει οι νέες ειδικότητες ιατρικής που έχουν σχεδιαστεί όπως για παράδειγμα της επείγουσας ιατρικής, θα προχωρήσουν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς έχουν συνδυαστεί με τα νέα αυτόνομα τμήματα επειγόντων περιστατικών που έχουν προαναγγελθεί εδώ και καιρό από τον υπουργό Υγείας, έστω και αν το σχέδιο χρειασθεί αρκετό καιρό.

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο το οποίο τελικά δε θα κατατεθεί στα θερινά τμήματα της Βουλής, θα περιλαμβάνει εκτός της ιατρικής εκπαίδευσης ρυθμίσεις για οργανισμούς Νοσοκομείων, αναδιάταξη ΥΠΕ, ρυθμίσεις για το ΚΕΣΥ κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πάνω κάτω στις επιστημονικές εταιρείες φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι αλλαγές

Πως θα “κουρευτούν” τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Όλες οι πληροφορίες

Αλλάζουν τα πάντα στις ειδικότητες ιατρικής! Τι προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button