ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Το «όχι» των φαρμακοποιών στο Σαμαρά! Γιατί αρνήθηκαν συνάντηση

Κι ενώ εδώ και μήνες διάφορες ομάδες εργαζομένων στην Υγεία ζητούσαν εναγωνίως ένα ραντεβού με κάποιον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ή των κομμάτων και κανείς δεν είχε …χρόνο, ξάφνου λίγες ημέρες πριν τις εκλογές όλες οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα.

Δεν υπάρχει υποψήφιος που να μη θέλει να συναντηθεί με γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, συνδικαλιστές άλλα και άλλους φορείς για να ακούσει τα προβλήματά τους.
Άλλωστε πάντα πριν την κάλπη όλα αλλάζουν.

Ακόμη και ο ΕΟΠΥΥ άρχισε να πληρώνει αφού ανακοίνωσε ότι εντός του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ενταλματοποιούνται και αποπληρώνονται υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους συνεργάτες – παρόχους του:
• Ιατρικές Επισκέψεις μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2014
• Εργαστηριακοί Ιατροί και Διαγνωστικά Κέντρα: Οκτώβριος 2014
• Φυσικοθεραπευτές: Οκτώβριος 2014
• Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης: Νοέμβριος 2014
• Φαρμακεία: Οκτώβριος 2014
• Ιδιωτικές Κλινικές: Οκτώβριος 2014
• Ψυχιατρικές Κλινικές: Οκτώβριος 2014

Επίσης όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ -προφανώς όχι τυχαία πριν την 25η Ιανουαρίου- αποπληρώνονται οι ληξιπρόθεσμες Οφειλές προς Φαρμακεία διαφόρων ταμείων ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ για 2011 και 2012, περίπου 30 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, ενταλματοποιούνται και αποπληρώνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές (μέχρι 31/12/2011) του ΟΠΑΔ που αφορούν όλες τις κατηγορίες παρόχων, συνολικού ποσού περίπου 30εκ. ευρώ.

Βέβαια μ αυτά και μ αυτά και με τη στροφή των κομμάτων να …εξυπηρετήσουν όλους τους εμπλεκόμενους στην Υγεία εργαζομένους, ακούστηκε και το πρώτο «όχι» των φαρμακοποιών στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως διευκρινίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) από τις αρχές Οκτωβρίου είχε ζητήσει συνάντηση ο κλάδος με τον Πρωθυπουργό «και μάλιστα επίμονα και επανειλημμένως. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση και ενώ είναι τοις πάσι γνωστόν, ότι τα προβλήματα που αφορούν τους 12.000 φαρμακοποιούς αλλά και χιλιάδες ασφαλισμένων παραμένουν άλυτα».

Και οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν: «Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μας συναντήσει και μας παρέπεμψε στον Γενικό Γραμματέα του κόμματος».

Έτσι οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μην αποδεχτούν το κάλεσμα που δέχτηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά που έγινε έπειτα από τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου πριν λίγες ημέρες πριν.

Όπως σημειώνει ο ΠΦΣ: «Ξαφνικά και μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές το γραφείο του Πρωθυπουργού μας «θυμήθηκε» και μας ενημέρωσε ότι ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε το αίτημά μας για συνάντηση. Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος αρνήθηκε μια τέτοια συνάντηση γιατί οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button