sport-medicineΔιατροφήΕιδήσεις ΥγείαςΣυμπληρώματα Διατροφής

Τρέξιμο το μεσημέρι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Παρόλα αυτά, δεν είναι πάντα δυνατό μέσα στην ημέρα να βρεθεί χρόνος για άθληση, ειδικά όταν κάποιος πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στους ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς της καθημερινότητας, την εργασία και το χρόνο που θέλει να αφιερώσει στην οικογένεια.

Μία ιδέα θα μπορούσε να είναι να χρησιμοποιήσετε το μεσημεριανό διάλειμμα για να τρέξετε: Μία περίπου ώρα φυσικής άσκησης στο μέσο της μέρας κάνει καλό στο σώμα αλλά και στο πνεύμα. Πέραν όλων των άλλων πλεονεκτημάτων, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ώρα είναι η καταλληλότερη, καθώς δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε πολύ νωρίς, αλλά δεν είναι ούτε πολύ αργά! Προφανώς, δεν είναι ανάγκη να υπερβάλετε και να κάνετε σπορ κάθε μέρα: 3 περίπου ημέρες την εβδομάδα αρκούν για να αναζωογονηθεί το σώμα σας.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τρώτε το μεσημέρι. Αντίθετα, αυτό μπορεί να είναι μεγάλο λάθος: Κανόνας της σωστής και ισορροπημένης διατροφής είναι να μην παραλείπονται τα βασικά γεύματα για κανένα λόγο αλλά και να επιλέγονται ελαφριά γεύματα, όπως για παράδειγμα φρούτα και λαχανικά. Άρα, μετά την άθληση θα πρέπει να λάβετε ένα ελαφρύ γεύμα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναπληρώνετε τα χαμένα υγρά: θα πρέπει πάντα να καταναλώνετε υγρά κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση σας.

Ακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να «επαναφορτιστείτε» για να αντιμετωπίσετε καλύτερα το υπόλοιπο της εργάσιμης ημέρας.

Εκτός από τη διατροφή, συνιστώνται συμπληρώματα κρεατίνης, μεταλλικών αλάτων, βιταμινών και αργινίνης.

Τα μεταλλικά άλατα, αν και αποτελούν ένα μικρό μέρος των στοιχείων του σώματος, συμβάλλουν σε λειτουργίες που αφορούν τον σχηματισμό των ιστών καθώς και σε άλλες βιολογικές λειτουργίες. Στους αθλητές συνιστώνται συχνά συμπληρώματα μετάλλων, ειδικά για εκείνους που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Ένα τέτοιο σημαντικό συμπλήρωμα είναι το Sustenium Πολυβιταμινούχο 100, το οποίο παρέχει το 100% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνες και είναι εμπλουτισμένο με Συνένζυμο Q10, Ρεσβερατρόλη (ουσία που έχει χαρακτηριστεί ως ελιξήριο νεότητας) και μέταλλα.

Η τεχνολογία πολλαπλών στρώσεων με σταδιακή απελευθέρωση ρυθμίζει την παροχή βιταμινών και ανόργανων συστατικών σε τρία στάδια:

  • Στο πρώτο στάδιο έχουμε άμεση αποδέσμευση μέσα σε 5 λεπτά (για τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες της ομάδας Β και το μαγνήσιο),
  • Στο δεύτερο στάδιο παρατηρείται μέτρια αποδέσμευση μέσα σε 45 λεπτά (για τα ανόργανα συστατικά) και
  • Στο τρίτο στάδιο παρατηρείται  αργή αποδέσμευση μέσα σε 8 ώρες, (για τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες C και Η και τις λιποδιαλυτές βιταμίνες).

Χάρη σε αυτή την τεχνολογία βελτιστοποιείται η απορρόφηση και εξασφαλίζεται η μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα του κάθε συστατικού.

Η ισορροπημένη σύνθεσή του εξασφαλίζει την ημερήσια πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων σύμφωνα με την ημερήσια συνιστώμενη δόση (ΣΗΠ).

Οδηγίες χρήσεως

1 δισκίο την ημέρα, να καταπίνετε με ένα ποτήρι νερό.

 

 

 

 

 

 

 

Μη ξεχνάτε πώς οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σημαντικές, όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για το νου: τα σπορ είναι μεγάλος σύμμαχος του ανθρώπου για να αποφορτιστεί από κάθε είδος άγχους και στρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμηλή ενέργεια και κόπωση: Αυτοί είναι οι top λόγοι

Πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώει το παιδί αθλητής;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button