ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρέχουν και δε φθάνουν στο υπ.Υγείας για την Ιλαρά! Όλα τα αγκάθια

Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε πανικό για την επιδημία Ιλαράς, στη χώρα μας όλες τις προηγούμενες ημέρες οι υγειονομικές αρχές ήταν μάλλον καθησυχαστικές.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως προς ώρας το 75% των κρουσμάτων αφορά παιδιά Ρομά και ένα 15% παιδιά μεταναστών.

Η ουσιαστική κινητοποίηση φαίνεται ότι άρχισε την ώρα που αποκαλύφθηκε ότι η ιλαρά είχε χτυπήσει και γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Ωστόσο οι υγειονομικές αρχές δε φαίνεται να ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο κύμα κρουσμάτων. Με βάση και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δεν υπάρχουν τα απαραίτητα  αντιδραστήρια για τον έλεγχο των αντισωμάτων της ιλαράς εξαιτίας έλλειψης κονδυλίων.

Άλλωστε η χρηματοδότηση έχει μειωθεί στο ΕΣΥ – παρά τις αντίθετες δηλώσεις των κυβερνώντων- με τα κονδύλια να έχουν φθάσει στο τέλος. Δείτε τι κατάγγειλαν και οι γιατροί: «Χρήματα για φάρμακα και αναλώσιμα τέλος στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί»

Αποτέλεσμα είναι να αγοράζονται μόνο τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά για τα νοσοκομεία και σε πολλές περιπτώσεις ούτε και αυτά.
Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς οι οδηγίες των δανειστών επιβάλουν μειώσεις στα έξοδα των νοσοκομείων και ουχί αύξηση.

Δε θεωρείται πάντως επίσης τυχαίο το γεγονός ότι μόλις πριν λίγα 24ωρα δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου για τη δημόσια υγεία. Το πόρισμά της μάλιστα θα πρέπει να το παραδώσει μέσα σε ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανικός στο υπ. Υγείας για την ιλαρά! «Κόλλησαν» και γιατροί!

Νέα κρούσματα ιλαράς στο Θριάσειο Νοσοκομείο! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Βράζουν οι γιατροί για την αξιολόγηση μετά την ψήφιση της τροπολογίας Γεροβασίλη! Δείτε το έγγραφο της αξιολόγησης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button