ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρία νομοσχέδια εξπρές στα μέσα Σεπτεμβρίου από το υπ.Υγείας! Τι ψηφίζεται

Με διαδικασίες εξπρές επιδιώκει να ψηφιστούν τρία νομοσχέδια έως τα μέσα Σεπτεμβρίου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr.

Πρόκειται ουσιαστικά για νομοσχέδια που ρυθμίζουν εκκρεμότητες που έχει το υπουργείο Υγείας αλλά προωθούν και τις αλλαγές στους φορείς που έχουν σχεδιαστεί.

Τα τρία νομοσχέδια αφορούν σε κυρώσεις δωρεών από διάφορα ιδρύματα και φορείς (π.χ Νιάρχος), στον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών, στην αναμόρφωση του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και στη σύσταση του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών. Διαβάστε ΕΔΩ για τις αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ: “Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλες οι λεπτομέρειες”

Πάντως η διαδικασία για τη ψήφιση των τριών νομοσχεδίων επιδιώκεται να είναι εξαιρετικά σύντομη και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί για τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εξαιρετικά περιορισμένο, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις από τον ΙΣΑ και να δοθεί τελικά παράταση έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Αμέσως μετά πάντως από την ψήφιση των τριών νομοσχεδίων, θα κατατεθεί τον Οκτώβριο το νομοσχέδιο “σκούπα” του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές σε νοσοκομεία, Υγειονομικές Περιφέρεις, Ειδικότητες και Ιατρικά συνέδρια. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία με το νομοσχέδιο “σκούπα” από Σεπτέμβριο! Τι αλλάζει”

Όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, στόχος είναι να γίνουν άμεσα οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν και οι θεσμικές αλλαγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Κέντρα Υγείας με το Νομοσχέδιο “σκούπα” του υπ.Υγείας

Παρεμβάσεις εξπρές και στην Υγεία από την κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα! Τι ετοιμάζεται

Παράταση στο διάλογο για τις αλλαγές του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι 7 Σεπτεμβρίου! Πότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button