ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα! Εντοπίσθηκε στην Αθήνα!

Τρίτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται για μια  40χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και επέστρεψε αεροπορικώς. Αυτή τη στιγμή ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Πάντως οι υγειονομικές υπηρεσίες παραμένουν σε ύψιστη ετοιμότητα καθώς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Πάντως ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια της Ελλάδας. Επίσης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι εκτός από την 38χρονη επιχειρηματία στην Θεσσαλονίκη νόσησε και ο γιός της.

Αναζητούνται οι επαφές του τρίτου κρούσματος

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, οι αρμόδιοι είναι σε διαδικασία ιχνηλάτησης όλων των επαφών που είχε το τρίτο κρούσμα που επίσης είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Κατά τον κ.Τσιόδρα θα εξετασθούν όλα τα άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

Όπως εξήγησε, υψηλού κινδύνου θεωρούνται όσοι έχουν συνυπάρξει με κρούσμα για πάνω από 15 λεπτά σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων. Γεγονός που σημαίνει πως θα ελεγχθούν τόσο πρόσωπα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της νεαρής γυναίκας όσο και οι κοινωνικές της επαφές στην περίπτωση που έχει συναντηθεί με διάφορους συμπολίτες μας.

Στην Τράπεζα Πειραιώς εργαζόταν η ασθενής με κοροναϊό

Στην Τράπεζα Πειραιώς, στο κτήριο επί της οδού Αμερικής 4, εργαζόταν η γυναίκα που αποτελεί το τρίτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, η Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε την Πέμπτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

Απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020.

Εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

Εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα.

Εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ www.eody.gov.gr.

“Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καλά στην υγεία του το παιδί της 38χρονης

Πάντως στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται και το δευτερο κρούσμα που είναι το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Κοροναϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα το παιδί της 38χρονης! Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ”

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τόσο το παιδί όσο και το τρίτο κρούσμα δεν ανησυχούν την επιστημονική κοινότητα καθώς δεν αποτελούν ενδογενή μετάδοση του ιού. Το παιδί μολύνθηκε από τη μητέρα του ενώ στην περίπτωση του τρίτου κρούσματος, η μόλυνση είναι πρωτογενής από τη Ιταλία.

“Θα ανησυχούσαμε εάν βρίσκαμε κάποιο περιστατικό μέσα στην Κοινότητα και δεν γνώριζε από που κόλλησε” εξήγησε ο καθηγητής κ.Τσιόδρας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button