Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιάΧωρίς κατηγορία

Τρίχες που “γυρίζουν”: Δείτε τι να κάνετε

Και αυτό γιατί άνδρες και γυναίκες για να αντιμετωπίσουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα κάνουν υπερβολική χρήση στα ξυραφάκια, στις αποτριχωτικές μηχανές και στο κερί με συνέπεια οι τρίχες να γυρίζουν προς τα μέσα.

Εμφανίζεται στους άντρες στην περιοχή της γενειάδας (πηγούνι, μάγουλα, λαιμό) και στο τριχωτό της κεφαλής σε όσους ξυρίζουν το κεφάλι τους. Στις γυναίκες οι πιο συνηθισμένες περιοχές είναι οι μασχάλες, τα πόδια και η περιοχή στο μπικίνι.

Όταν εκδηλωθεί το πρόβλημα αυτό οι πάσχοντες έχουν τοπικά πόνο, ερυθρότητα και ενοχλητικά σπυράκια.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Δερματολογική Εταιρεία περισσότερο κινδυνεύουν άτομα με σγουρές και χοντρές τρίχες και με αυξημένη τριχοφυΐα. Εμφανίζεται συχνά σε λιπαρές ή με ακμή επιδερμίδες καθώς και όταν το  δέρμα είναι αφυδατωμένο και ξηρό, γιατί έτσι η τρίχα δεν μπορεί να βρει διέξοδο και ξαναγυρίζει προς τα μέσα.

Τι να κάνετε

Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και την έντονη φλεγμονή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύες κομπρέσες στην περιοχή για 5 λεπτά, αμέσως μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση.

Στην περίπτωση που τα συμπτώματα είναι πιο έντονα οι ειδικοί επιστήμονες συστήνουν να απευθυνθείτε σε ένα δερματολόγο αφού μπορεί να χρειαστεί διάνοιξη, ώστε να φύγει το πύον και ταυτόχρονη χορήγηση αντισηπτικών διαλυμάτων, αντιβιοτικών κρεμών και αντιβίωση από το στόμα.

Για να περιορίσετε την εμφάνιση αυτού του ενοχλητικού φαινομένου
Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα με ένα ειδικό προϊόν με κόκκους ή με ένα άγριο σφουγγάρι.

Χρησιμοποιείτε κρέμα σώματος πέντε λεπτά μετά το ντους, ώστε να συγκρατείται η υγρασία.

Αλλάζετε τακτικά τη ξυριστική μηχανή και ξυρίζετε τις τρίχες με τη φορά που μεγαλώνουν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button