ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρεις Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων κατά του ΠΙΣ! Το βαρύ κατηγορώ

Αφορμή το νομοσχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων, ένα νομοσχέδιο που περνά πολλές αρμοδιότητες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) μέσω του οποίου θα πρέπει πλέον να δρουν οι τοπικοί Ιατρικοί Σύλλογοι. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο της πρωτοφανούς κόντρας: «Γιατί ξέσπασε άγριος πόλεμος στους κόλπους των γιατρών; Όλο το παρασκήνιο»

Με νέα ανοικτή επιστολή τους αυτή τη φορά τρεις πρόεδροι μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Ζακύνθου μέσω της παράταξης «ΕΝΟτητα ΣΥνεργασία -Αδέσμευτη Δημοκρατική Ιατρική Κίνηση», εξακοντίζουν νέες κατηγορίες εναντίον του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αφήνοντας σαφείς αιχμές περί άτυπης συμφωνίας με την κυβέρνηση.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που υπογράφουν οι: Πρ. ΙΣΘεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρ. ΙΣΠατρών Άννα Μαστοράκου, Πρ. ΙΣΖακύνθου Παύλος Καψαμπέλης

«Σας κοινοποιούμε τον υπαρκτό «σουρεαλισμό» του ΠΙΣ σε τρία επεισόδια:

1/9/2017 Συνεδρίαση ΔΣ ΠΙΣ

1. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΠΙΣ, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας του ΕΣΥ, εξυπηρετώντας προφανώς άλλες σκοπιμότητες, δεν υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της ΟΕΝΓΕ. Αντιθέτως εμείς (παρά τις όποιες διαφωνίες μας με το σκεπτικό) ψηφίσαμε αυτούσια την πρόταση, επιλέγοντας να μην αποδυναμώσουμε τη δυναμική της Ομοσπονδίας. Όπως και με την ΠΦΥ, είναι έκδηλη η προσπάθεια αποδυνάμωσης της όποιας αντίθεσης του ιατρικού κόσμου με τα κυβερνητικά σχέδια.

2. Κατά τον έλεγχο της γνωστής υπόθεσης των παλιών μοριοδοτήσεων του ΠΙΣ, το ΣΔΟΕ του επέβαλε βαρύ πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων €. Το Προεδρείο του ΠΙΣ προτίμησε εσωτερικό έλεγχο από τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται αποκλειστικά από μέλη της πλειοψηφίας !!!, αντί να προσφύγει στην τακτική δικαιοσύνη και σε εξωτερικό έλεγχο, όπως προτείναμε και ψηφίσαμε εμείς, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης με τήρηση των κανόνων διαφάνειας.

3. Γνωρίζοντας ότι ο ΠΙΣ χειρίζεται τις αποφάσεις της Γ.Σ. κατά το δοκούν, ο ΙΣΑ ζήτησε τα πρακτικά της Γ.Σ. του 2014 για την ιατρική νομοθεσία. Το Προεδρείο του ΠΙΣ αποφάσισε να ζητήσει πρώτα την άδεια της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων !?!? ως τρόπος αποφυγής κοινοποίησης των πρακτικών σε μία δημόσια δημοκρατική διαδικασία… όπου θα έπρεπε να κυριαρχεί η εγκυρότητα και η διαφάνεια.

Χαιρόμαστε που μειοψηφήσαμε σε όλα !

Τέλος, καλλιεργείται εντέχνως από την κυβέρνηση, η θόλωση της διαδικασίας διενέργειας των εκλογών στους Ι.Σ., με αντιφατικές απαντήσεις για το χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, εν μέσω προεκλογικής διαδικασίας των Ι.Σ. Γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει σε εκλογικό αδιέξοδο και νομικές περιπέτειες, βαρύ πλήγμα για το κύρος και το ήθος τους.

Συνιστούμε να προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών στους Ι.Σ. όπως έχει προγραμματιστεί, με σχολαστική τήρηση όλων των κανόνων νομιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απαντά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ σε όσους τον κατηγορούν για τους χειρισμούς στην Πρωτοβάθμια και το νομοσχέδιο για τους Ιατρικούς Συλλόγους!

Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!

Στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων γιατρών με το νέο νόμο για τους Ιατρικούς Συλλόγους!

Πυρετός» για την Υγεία στη ΔΕΘ! Τι θα πει ο Αλ.Τσίπρας. Όλο το παρασκήνιο

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Αλλάξτε τους νέους κανόνες για τις επισκέψεις των ασθενών!

Με διαδικασίες εξπρές το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button