Ειδήσεις Υγείας

Τρικ υγείας για να ελέγξετε την πείνα σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε συλλάβει τον εαυτό σας να τρώει όχι  γιατί νιώθετε πείνα αλλά από βαρεμάρα ή αφηρημάδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν απλοί, υγιεινοί τρόποι για να ελέγξετε το ανεξέλεγκτο αίσθημα της πείνας και να τρώτε τόσο μόνο όσο χρειάζεστε. Έτσι, και θα διατηρείτε την γραμμή σας πιο εύκολα και θα νιώθετε πιο ανάλαφροι και γεμάτοι ενέργεια. Δείτε πως μπορείτε να το καταφέρετε αυτό

Σαλάτα πριν το γεύμα

Οι  διατροφολόγοι συνιστούν να  τρώτε πάντα μια σαλάτα ή μια σούπα πριν το κυρίως γεύμα σας αφού έτσι όχι μόνο θα φάτε κατόπιν μικρότερη ποσότητα γεύματος αλλά και θα νιώθετε χορτασμένοι για πολύ περισσότερο.

Πολλές φυτικές ίνες

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το μαύρο ψωμί, τα δημητριακά στο πρωινό είναι πιο χορταστικές.

Όχι φαγητό μπροστά στην τηλεόραση

Αν την ώρα που τρώτε παρακολουθείτε τηλεόραση η προσοχή σας είναι στραμμένη στη μικρή οθόνη είναι πολύ δυνατόν να μην καταλάβετε ότι έχετε χορτάσει και έτσι να καταναλώνετε απίστευτες ποσότητες.

Περισσότερη πρωτεΐνη

Στην περίπτωση που καταναλώνετε άπαχο κρέας, ψάρι, θαλασσινά, αυγά και γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι και τυρί) με χαμηλά λιπαρά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού και σας βοηθούν να ικανοποιήσετε το αίσθημα της πείνας.

Πιείτε νερό πριν το φαγητό

Όταν πίνετε νερό πριν το φαγητό τότε ένα είναι  σίγουρο πως θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

Φάτε ένα μήλο

Περίπου 20 λεπτά πριν το γεύμα φάτε ένα μήλο. Αυτή η τακτική θα σας δώσει το αίσθημα του κορεσμού.

Τρώτε αργά και απολαυστικά

Μια από τις πιο επιτυχημένες συνταγές για να μην καταβροχθίζεται ότι βλέπετε μπροστά σας είναι να μασάτε αργά και να απολαμβάνετε το φαγητό σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button