ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τροϊκανός Καρόνε καλεί υπ.Υγείας! Διήμερη επίσκεψη για έλεγχο

Από το μικροσκόπιο του σκληρού της τρόικας Τζουζέπε Καρόνε θα περάσουν για ένα διήμερο όλα τα οικονομικά της Υγείας.

Ο εκπρόσωπος των δανειστών θα βρίσκεται σήμερα και αύριο επί ελληνικού εδάφους προκειμένου να ξεσκονίσει για άλλη μια φορά όλα τα οικονομικά των φορέων της υγείας.

Ο Τζουζέπε Καρόνε που προκαλεί…φόβο καθώς δε σταματά να ζητά κουρέματα θα έχει συναντήσεις με όλους τους φορείς του τομέα της Υγείας αλλά είναι αμφίβολο εάν θα δει κάποιον από την ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Ο Τζουζέπε Καρόνε
Ο Τζουζέπε Καρόνε

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι υπουργοί μέχρι στιγμής δεν έχουν συναντήσει ποτέ εκπροσώπους των δανειστών επικαλούμενοι ιδεολογικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι όποιες εντολές έρχονται κεντρικά από την κυβέρνηση ή από το υπουργείο οικονομικών, λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Η ατζέντα του τροϊκανού

Ο Τζουζέπε Καρόνε πάντως δε σκοπεύει να αφήσει τίποτε …όρθιο. Όπως κάθε φορά άλλωστε θα βγάλει τα …κιτάπια του με όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, θα θέσει τα οικονομικά δεδομένα και θα περιμένει να ακούσει τι μειώθηκε από τις δαπάνες και τι είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Για το λόγο αυτό θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΕΟΦ, με τον ΕΟΠΥΥ και το νέο πρόεδρο αλλά και με στελέχη της ΗΔΙΚΑ κ.α.

Στην ατζέντα του όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr θα είναι τα γνώριμα θέματα.
Περιμένει να δει να κουρεύονται οι δαπάνες στα φάρμακα, να αυξηθεί η χρήση γενοσήμων, να μειωθούν περαιτέρω τα έξοδα των νοσοκομείων, ενώ πάνω πάνω στις προτεραιότητές του είναι και πάλι οι διαγνωστικές εξετάσεις.

Άλλωστε έχει διαμηνύσει ότι εάν έως το τέλος Φεβρουαρίου το 43% των μειώσεων των τιμών στις διαγνωστικές εξετάσεις δεν αποδώσει, θα πρέπει να υιοθετηθεί η δική του πρόταση για κούρεμα 68% στις τιμές. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ και το σχέδιο των τροϊκανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις. «Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας»

Βέβαια ο Τζουζέπε Καρόνε αναμένεται για μία ακόμη φορά να ζητήσει και τα περιβόητα ισοδύναμα από το 5 ευρώ που σταμάτησε να εισπράττεται ως εισιτήριο στα νοσοκομεία. Πρόκειται για ένα ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ που πρέπει να εξευρεθεί καθότι το θέμα είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρόικα καλεί υπ.Υγείας: Αναπάντητες κλήσεις παντού! Γιατί δεν επικοινωνούν;

Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας

Έρχεται κι άλλο μαχαίρι στα νοσοκομειακά φάρμακα! Οι 10 εντολές των δανειστών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button