Πολιτική Υγείας

Τρόικα καλεί Βορίδη! Οι νέες απαιτήσεις των δανειστών

Προϋπολογισμοί ΕΟΠΥΥ, έξοδα νοσοκομείων, φαρμακευτική δαπάνη θα μπουν και πάλι στο Μικροσκόπιο των τροϊκανών που αναμένεται να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου υγείας περί τις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι δανειστές μας που έρχονται για άλλη μια φορά στη χώρα μας για να εξετάσουν πως πάει το πρόγραμμα που έχουν επιβάλει, θέλουν να εξετάσουν με λεπτομέρεια πως πάνε τα οικονομικά της Υγείας.
Έγκυρες πηγές του healthreport.gr
αναφέρουν πως τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ενημερώσει τους επικεφαλής της τρόικας πως ναι μεν κάποια πράγματα προχωρούν, από την άλλη όμως υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες. Εκκρεμότητες που αφορούν κυρίως τον ΕΟΠΥΥ.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η πρόσφατη επίσκεψη Βορίδη
στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού ώστε να ενημερωθεί προσωπικώς πως πάνε τα… κουρέματα και ο προϋπολογισμός του φορέα.
Εξάλλου αυτό που ζητούν επίμονα οι δανειστές μας είναι ο ΕΟΠΥΥ να …μαζέψει τις οφειλές του προς τους ιδιωτικούς παρόχους άμεσα. Να ξεπληρώσει δηλαδή τα όσα χρωστά. Ωστόσο ρευστό στα ταμεία του οργανισμού δεν υπάρχει παρότι ο πρόεδρος του Δημήτρης Κοντός
διατείνεται για το αντίθετο.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης
το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κατά την επίσκεψη του στη λεωφόρο Κηφισίας ήταν να ρυθμίσει τα οικονομικά ώστε να αποπληρωθούν οι οφειλές που εκκρεμούν εδώ και χρόνια. Βέβαια περί αύξησης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, φυσικά ο Μάκης Βορίδης δεν έκανε λόγο…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button