ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρόικα καλεί Κουρουμπλή! Τι ζητούν οι «θεσμοί» στην Υγεία

Με το γνωστό απαιτητικό ύφος, όπως άλλωστε έπρατταν και τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, καταφθάνουν οι τροϊκανοί στη χώρα μας για να κάνουν και πάλι τους ελέγχους στον τομέα της Υγείας για τον οποίο ενδιαφέρονται …μονίμως.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr (διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ), το «κουμάντο» και πάλι στον τομέα των φαρμάκων έχει ο σκληρός της τρόικας Τζουζέπε Καρόνε ο οποίος πριν καλά καλά υπογραφεί η συμφωνία έχει αρχίσει να …διαρρέει τις απαιτήσεις των δανειστών.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που αποφάσισε να «κλειδώσει» η δαπάνη στα φάρμακα στα 2 δις ευρώ και να μην επηρεασθεί από το ΑΕΠ όπως είχε γράψει το HealthReport.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).
Ο Ιταλός Τζουζέπε Καρόνε που όσοι τον έχουν συναντήσει μιλούν για έναν άνθρωπο αγέλαστο και απλησίαστο επί της ουσίας, απαιτεί εκτός των άλλων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αποπληρώσει άμεσα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορεί να «δουλέψει» η αγορά, όπως διαμήνυσε πρόσφατα.

Και αν μη τι άλλο αυτό μοιάζει μάλλον θετικό για τους γιατρούς, τα εργαστήρια, τα διαγνωστικά κέντρα, τις κλινικές, τις φαρμακευτικές που αναμένουν καιρό τώρα να δούνε το χρώμα του χρήματος από τον ΕΟΠΥΥ. Παραμένει ωστόσο ένα ερώτημα αν η κυβέρνηση με βάση την οικονομική κατάσταση της χώρας θα μπορέσει να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Εκτός αυτού ο Τζουζέπε Καρόνε έχει διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση πως θα πρέπει να «ξεκολλήσει» άμεσα τους διαγωνισμούς φαρμάκων στα νοσοκομεία που έχουν κολλήσει λόγω δυσπραγίας της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), ενώ αναμένεται να ζητήσει και επισήμως να ολοκληρωθούν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στη χώρα μας.
Και αυτό προκειμένου να είναι δυνατόν να συγκρατηθεί η φαρμακευτική δαπάνη η οποία έχει ξεφύγει ήδη το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τροϊκανοί ξανάρχονται στην Υγεία! Που θα εγκατασταθούν και τι ετοιμάζουν

«Κλείδωσε» η δαπάνη για φάρμακα στα 2 δις ευρώ! Έκτακτη συνάντηση «τρόικας»-φαρμακοβιομηχάνων

Ξεπαγώνουν με εντολή «θεσμών» οι διαγωνισμοί φαρμάκων στα νοσοκομεία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button