ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρόικα καλεί σήμερα υπ. Υγείας! Ποια μέτρα δεν εφαρμόστηκαν!

Από τη μέγγενη των δανειστών θα περάσει και πάλι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί από κοινού, αλλά δεν ελήφθησαν.

Το μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ο οικογενειακός γιατρός, ο οποίος αν και έπρεπε να έχει μπει σε ισχύ το αργότερο έως το τέλος του μήνα οι γιατροί γύρισαν την πλάτη καθώς υποβλήθηκαν μόλις 657 αιτήσεις για περισσότερες από 2.800 θέσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Ποιες θα είναι οι νέες αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλη η πρόταση του υπ.Υγείας»

Από την πλευρά του η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένεται να προτείνει στους δανειστές να υπάρξει πολιτική λύση για να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όμως και το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, σημαία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο της συμφωνίας της χώρας με τους Θεσμούς, αν και θα έπρεπε θεωρητικά να λειτουργεί ήδη, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Έτσι τόσο η δημιουργία δικτύου οικογενειακών γιατρών όσο και η διαδικασία παραπομπής των ασθενών στα νοσοκομεία μέσω αυτών παραμένουν ακόμη ασκήσεις επί χάρτου.

Τα φάρμακα στο στόχαστρο

 

 

 

 

 

 

Το μεγάλο αγκάθι φαίνεται ότι είναι η φαρμακευτική δαπάνη, η οποία όπως φαίνεται δεν ακόμη ελεγχθεί. Διαβάστε ΕΔΩ για τα υποχρεωτικά παζάρια που γίνονται άρον άρον με εντολή τρόικας: “Παζάρια «εξπρές» για μειώσεις στις τιμές 22 φαρμάκων μέχρι τέλος του έτους! Όλο το παρασκήνιο”

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι άρον άρον το υπουργείο Υγείας επιχείρησε να καταρτίσει τα θεραπευτικά πρωτόκολλα ενώ από το υπουργείο Υγείας εκτιμάται πως έως τον Ιούνιο θα έχει λειτουργήσει και η Επιτροπή Αξιολόγησης Καινοτομίας (ΗΤΑ). Βέβαια εκφράζονται επιφυλάξεις για το θέμα αυτό καθώς και για το εάν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Έρχεται ο φορέας που θα αξιολογεί τα νέα φάρμακα πριν αποζημιωθούν! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας

Από κόσκινο νοσοκομεία και προμήθειες

 

 

 

 

 

Πάντως το κείμενο της συμφωνίας προέβλεπε πάντως και οικονομικότερη διαχείριση των νοσοκομείων αλλά και συνολική αλλαγή του τρόπου προμηθειών για τα υλικά που επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα, παρά το γεγονός ότι και στις προηγούμενες συναντήσεις των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας είχε διαφημιστεί πολλάκις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να παρουσιάσει και σε αυτή τη συνάντηση με τους θεσμούς, νέο σχέδιο το οποίο, θα αλλάζει τον τρόπο των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και του μητρώου ασθενών! Όλα τα ονόματα

Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες κατά ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στα φάρμακα! Αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων

Άγριος πόλεμος γιατρών ΕΟΠΥΥ για τις αλλαγές στις συνταγές φαρμάκων! Όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις της τρόικας

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα φάρμακα για τη Σκλήρυνση! Αναλυτικά η διαδικασία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button