ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τρόικα καλεί υπ.Υγείας: Αναπάντητες κλήσεις παντού! Γιατί δεν επικοινωνούν;

Βαρύ …ψύχος επικρατεί στις σχέσεις υπουργείου Υγείας –τρόικας, καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μεταξύ τους, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται ότι ακολουθεί την παλιά τακτική του…πάρτε το μηδέν δε σας ακούω, αφού δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Και μπορεί αυτό εκ πρώτης όψεως να φαντάζει ως μια ορθή πολιτική στάση από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έχει όμως αλλεπάλληλες επιπτώσεις στον τομέα της Υγείας, στις δαπάνες του αλλά και στα κουρέματα που επιβάλουν οι δανειστές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως οι όποιες συνομιλίες των Κοστέλο και Καρόνε γίνονται μόνο με το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο της τρόικας
Ο Ντέκλαν Κοστέλο της τρόικας

Ότι επιθυμούν το ζητούν από τον Ευκ.Τσακαλώτο και εκείνος με τη σειρά του το μεταφέρει στους συναδέλφους του στο υπουργείο Υγείας.

Συνέπεια όμως είναι οι δανειστές να είναι ανεξέλεγκτοι στις απαιτήσεις τους. Άλλωστε δεν υπάρχει κανείς να τους βάλει φρένο και να ζητούν όλο και περισσότερες περικοπές από το υπουργείο Οικονομικών.
Και πώς να μη ζητούν αφού δεν υπάρχει κανείς να παζαρέψει τα «θέλω» τους, λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr.

Ο Τζουζέπε Καρόνε
Ο Τζουζέπε Καρόνε

Εξάλλου στο υπουργείο Οικονομικών οι προτεραιότητες είναι άλλες και ουδείς μπαίνει στον κόπο να διαπραγματευθεί για τα θέματα της Υγείας όταν προηγούνται π.χ. τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.
Έτσι ο τομέας της Υγείας πέφτει βορά στα δόντια των τροϊκανών που ζητούν όλο και νέες περικοπές σε φάρμακα, υλικά, προϋπολογισμούς, δαπάνες.

Πάντως πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν επίσης πως οι τροϊκανοί δεν προτίθενται τελικά να ασχοληθούν με το θέμα των διοικητών των νοσοκομείων και με τα κριτήρια που θα περιλαμβάνονται στη νέα προκήρυξη. Και αυτό παρότι επιδιώκουν την «ακομματικοποίηση» της δημόσιας διοίκησης. Θεωρούν ωστόσο ότι είναι ένας κόκκος άμμου σε αυτά που πρέπει να γίνουν στον τομέα της υγείας, έλεγε άνθρωπος που τους συνάντησε πρόσφατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται άγριο κούρεμα μισθών στα νοσοκομεία με το πολυνομοσχέδιο! Τι χάνουν οι εργαζόμενοι

Αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλα τα πρόσωπα-κλειδιά της ομάδας του

Χωρίς ρευστό τα Χριστούγεννα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Επισχέσεις αν δεν πληρωθούν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button