Ειδήσεις Υγείας

Τσιμπήματα από κουνούπια: Ποιους «προτιμούν» και γιατί;

Έχει συμβεί στους περισσότερους! Παρέα το βράδυ έξω και κάποιοι να είναι οι «γλυκοαίματοι» και να δέχονται τις επιθέσεις των κουνουπιών και άλλοι να μην έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα από τα ενοχλητικά αυτά έντομα.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 20% των ανθρώπων είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί για τα κουνούπια με συνέπεια να τους τσιμπάνε περισσότερο από τους γύρω τους σε τακτική βάση.

Δείτε τι εξήγηση δίνει η επιστήμη.

Η ομάδα του αίματος

Έρευνες αποδεικνύουν πως ορισμένες ομάδες αίματος μπορεί να είναι πιο… νόστιμες από άλλες. Σε σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι τα κουνούπια προτιμούσαν περισσότερο όσους είχαν ομάδα αίματος 0 από ότι εκείνους με ομάδα Α.

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β ήταν κάπου στη μέση σε σχέση με τη συχνότητα των τσιμπημάτων.

Οι μέλλουσες μανούλες

Εκτός όμως από την ομάδα αίματος άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Τhe Lancet» , έδειξε ότι οι έγκυοι προσελκύουν διπλάσια κουνούπια απ΄ ό,τι οι άλλες γυναίκες. Έτσι υποφέρουν περισσότερο από τα τσιμπήματα των κουνουπιών τουλάχιστον για εννέα μήνες.

Ο ιδρώτας

 

 

 

 

 

Άλλη μια ακόμη, ισχυρή ουσία που φαίνεται ότι προσελκύει τα κουνούπια είναι το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται όταν ιδρώνουμε!

Κακοσμία ποδιών

 

 

 

 

 

Η κακοσμία των ποδιών φαίνεται ότι μαγνητίζει τα κουνούπια όπως διαπίστωσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Βάγκενινγκεν, στην Ολλανδία.

Έντονα αρώματα

 

 

 

 

Τέλος άλλες μελέτες κατέστησαν σαφές ότι αρώματα των καλλυντικών αλλά και οι έντονες μυρωδιές από δυνατές κολόνιες κάνουν άντρες και γυναίκες πιο «ελκυστικούς» στα κουνούπια, διότι επιφέρουν αλλαγές στη μυρωδιά του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θερμική εξάντληση: Πώς εκδηλώνεται & τι να κάνετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button