ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Γιατί δεν κάνουμε τεστ σε όλους τους Έλληνες

Τη θέση του να μην υποβληθούν σε ειδικά εργαστηριακά τεστ, υποστήριξε για άλλη μία ημέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Μετά τα αλλεπάλληλα αιτήματα πολιτών να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο για να διαπιστώσουν εάν έχουν νοσήσει, ο καθηγητής υπεραμύνθηκε των απόωεών του λέγοντας εκτός των άλλων ότι επιδημιολογικά δεν έχιε νόημα να υποβληθούν όλοι στο τεστ, ενώ ταυτόχρονα δεν αντέχει το σύστημα υγείας.

Πάντως σύντομα βγαίνουν στους δρόμους 500 συνεργεία του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σπίτια πολιτών. “Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: Κορονοϊός: Ξεκινούν τα τεστ στον πληθυσμό- Στο δρόμο 500 συνεργεία του ΕΟΔΥ”

«Για μία τέτοια στρατηγική με πολλά τεστ, θα πρέπει να υπάρχει και η ικανότητα του συστήματος» είπε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος ενώ σημείωσε ότι στις περισσότερες χώρες του κόσμου ακολουθούν την ίδια στρατηγική με εμάς. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν εξαιρέσεις όπου υποβάλλονται όλοι σε έλεγχο εάν για παράδειγμα βρίσκονται σε πλοίο ή καταυλισμό όπως έγινε πρόσφατα και σε μας.

Ο κ.Τσιόδρας εξήγησε ότι τα τεστ μπορεί να αποδειχθούν και επικίνδυνα καθώς όταν για παράδειγμα κάποιος βρίσκεται σε περίοδο επώασης τότε όλα τα τεστ θα βγουν αρνητικά. Συνεπώς όπως υπογράμμισε είναι αδύνατον να αναγνωρίσουμε όλα αυτά τα άτομα τα οποία νοσούν αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. «Είναι αδύνατον να ελέγχουμε 700.000 άτομα την ημέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας.

Πολύ καλύτερο από το τεστ είναι η φυσική απόσταση κατέληξε μεταξύ άλλων ο κ.Τσιόδρας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button