ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Γιατί λέμε «Ναι» τώρα στη χρήση μάσκας

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται όσον αφορά στη χρήση μάσκας έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης στους πολίτες γιατί αρχικά τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και τα μέλη της επιτροπής, απέτρεπαν τον κόσμο να φορά μάσκα λέγοντας μάλιστα ότι είναι επικίνδυνη, ενώ τώρα έχουν αλλάξει οι οδηγίες. Δείτε ΕΔΩ που θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράμε μάσκα: “Υποχρεωτική η μάσκα για όλους την επόμενη ημέρα-Που θα πρέπει να τη φοράμε”

Όπως είπε ακόμα ο κ.Τσιόδρας για τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας, ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό είπε. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό.

“Τώρα, όμως οι συνθήκες είναι άλλες. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και οι οργανισμοί στηρίζουν την στρατηγική μας” σημείωσε ο κ.Τσιόδρας.

Συμπληρώνοντας ότι σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Τώρα είπε που θα υπάρχει συγχρωτισμός θα είναι ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική.

Τόνισε ακόμα ότι δεν μιλάμε για ιατρική μάσκα αλλά για μια απλή μάσκα που θα μπορεί να κατασκευαστεί και στο σπίτι με απλά υλικά. Είπε ακόμα ότι έχει σημασία πως θα την πιάνουμε και όχι από μπροστά.

Να σημειωθεί ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε πως για τους πολίτες είναι απαγορευτική η ιατρική μάσκα με το φίτρο καθώς οι ασυμπτωματικοί ασθενείς θα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό με ευκολία ακριβώς εξαιτίας του φίλτρου.

Σύμφωνα με τον κ.Χαρδαλιά οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα ΜΜΕ τόσο από τους επιβάτες όσο και από το προσωπικό. Σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button