Τσιόδρας: Γιατί οι γυναίκες είναι πιο προστατευμένες από τον κορονοϊό; Τι δείχνουν οι έρευνες

Αυξημένα ποσοστά σοβαρής νόσου και θνησιμότητας από τον κορονοϊό παρουσιάζουν οι άνδρες και στη Ελλάδα καθώς τόσο τα θύματα όσο και τα κρούσματα του ιού αφορούν περισσότερο το «ισχυρό» φύλο.

Όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας αυτό έχει εξήγηση γιατί οι γυναίκες είναι περισσότερο προστατευμένες, καθώς το ανοσοποιητικό τους είναι πιο δυνατό, δεν καπνίζουν όσο οι άνδρες και παράλληλα προστατεύονται από τα οιστρογόνα.

Στην Κίνα, για παράδειγμα, περίπου το 52% των ανδρών καπνίζουν, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι μικρότερο του 3% . Εξάλλου είναι γνωστό πώς ένας αποδυναμωμένος πνεύμονας εξαιτίας του καπνίσματος είναι πιο ευαίσθητος στις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Την ίδια στιγμή μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών είναι πιο ανθεκτικό από αυτό των ανδρών λόγων των οιστρογόνων που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν έτσι τους παθογόνους οργανισμούς πιο επιθετικά.

Και για του λόγου του αληθές τα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενων στην Ελλάδα  είναι τα 67, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στοιχεία με τα κρούσματα: “Κορωνοϊός: 22 νεκροί – 78 νέα κρούσματα – 821 συνολικά στην Ελλάδα”

Οι νεκροί από τον κορονοϊό είναι 22 με μέση ηλικία τα 75 έτη, εκ των οποίων οι 18 ήταν άνδρες και 4 γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Και τα Κέντρα Υγείας στη μάχη κατά του ιού!

Μαρία Γλένη:
Σχετικά άρθρα

Ο ιστότοπος healthreport.gr χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα