ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Μέχρι πότε μεταδίδει τον ιό ένας ασθενής που βγήκε από νοσοκομείο

Ακόμη και 17 ημέρες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο φαίνεται ότι μπορεί να μεταδίδεται ο κορονοϊος από έναν ασθενή. Τουλάχιστον αυτό επεσήμανε ο καθηγητής και εκπρσόωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας επικαλούμενος έρευνες που έχουν γίνει στο εξωτερικό.

“Φανεται ότι μπορεί να παραμεινει ο ιός ίσως μέχρι και 17 ημέρες στις εκκρισεις αναπνευστικού συστήματος και ίσως παραπάνω στο γαστρεντερικό σύστημα” ανέφερε ο κ.Τσιόδρας.

Άλλωστε μέχρι σήμερα υπάρχει αρκετοί συνάνθρωποί μας που έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού τα κατάφεραν και επιβίωσαν. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία: “Kορoνοϊός: Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα, 1061συνολικά”

Με βάση τα στάνταρ που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα, από την ώρα που βγαίνει ένας ασθενής από το νοσοκομείο θα πρέπει να παρουσιάσει δύο φορές αρνητικά αποτελέσματα σε μοριακή εξέταση.

Ούτως ή άλλως όμως κατά τον κ.Τσιόδρα, μικραίνει η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού όσο περνούν οι μέρες, αρκεί βέβαια να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής όταν επιστρέφει κανείς στο σπίτι αφού ο ιός μπορεί να μεταδίδεται για πολλές ημέρες και μέσα από τα κόπρανα.

Άλλωστε σύμφωνα και με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, πλέον δίνεται οδηγία να βγαίνουν από το νοσοκομείο οι ασθενείς με covid-19 σε 7 ημέρες από το νοσοκομείο με απλά κλινική κριτήρια, ώστε να μην υπερκεραστεί το σύστημα υγείας όπως είπε ο κ.Τσιόδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσιόδρας: Τι να κάνετε για να διατηρήσετε ισορροπία στον ψυχισμό σας! Πρακτικές συμβουλές

Χαρδαλιάς: Διακόπτονται όλες οι πτήσεις προς και από την Ολλανδία – Περιορισμοί για Γερμανία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button