ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Μη χρησιμοποιείτε γάντια- Μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα

Εναντίον της χρήσης γαντιών από τον γενικό πληθυσμό τάχθηκε ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως εξήγησε ο κ.Τσιόδρας, λίγες είναι οι ενδείξεις που έχουμε ότι τα γάντια μιας χρήσης προσφέρουν προστασία. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας τα χρησιμοποιούν όταν πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ ή σε φαρμακείο, υπογράμμισε ότι μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

αντισηπτικά για το νέο κορονοϊό

Και αυτό διότι όπως εξήγησε μπορεί τα γάντια να έχουν μικρές τρύπες ή να σκιστούν αλλά ο πολίτης που τα φορά να έχει μείνει με λανθασμένη αίσθηση ότι είναι προστατευμένος. Επήσης σημείωσε ότι τα γάντια επιμολύνονται όπως ακριβώς τα χέρια και μπορεί να μεταφέορυν τον ιό. Άλλωστε σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα, φορώντας γάντια μπορεί να αγγίξουμε  το πρόσωπο μας το οποίο με βάση μελέτες ακουμπάμε από 3 έως και 23 φορές ανά ώρα.

Οι μάσκες

Σε ότι αφορά τη χρήση της μάσκας, ο κ.Τσιόδρας ανάφερε ότι η αρμόδια επιτροπή των εμπειρογνωμόνων κατέληξε πως δεν συστήνει γενικευμένη χρήση μάσκας στον γενικό πληθυσμό. Δείτε ΕΔΩ τι είναι πιο χρήσιμο για την προστασία μας: “Τσιόδρας: Τι προσφέρει καλύτερη προστασία από τις μάσκες;”

Ωστόσο ο κ.Τσιόδρας επεσήμανε ότι η αρμόδια επιτροπή συμφώνησε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και με το Ευρωπαϊκό CDC ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη χρήση μάσκας «και να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια απόφαση για την αποφυγή διασποράς της νόσου από ασυμπτωματικούς ασθενείς ή από ασθενείς με ήπια συμπτώματα» σημειωσε ο καθηγητής.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button