ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Ξεκινά η χορήγηση κοκτέιλ φαρμάκων σε νοσηλευόμενους και σε ασθενείς στο σπίτι!

Νέο σχήμα φαρμάκων επέλεξε η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να χορηγηθεί τόσο σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όσο και σε ασθενείς που βρίσκονται με έντονα συμπτώματα στο σπίτι.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι εμπειρογνώμονες με αυστηρές ενδείξεις επέλεξαν το κοκτέιλ φαρμάκων, ενώ θα δοθεί και σε ασθενείς που βρίσκονται στο σπίτι τους. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποφασίσει πρόσφατα η αρμόδια επιτροπή: “Κορονοϊός: Νέα κοκτέιλ φαρμάκων χορηγούνται στους ασθενείς! Τι αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων”

Η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να αποσυμφορηθεί και το σύστημα υγείας εφόσον οι ασθενείς που νοσούν μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι. Όσοι νοσηλεύονται στην οικλια τους, θα πρέπει να εμπίπτουν σε ειδικά κριτήρια ενώ θα συμπληρώνουν και ένα ψηφιακό έντυπο ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στις ομάδες αυτές που θα λάβουν το φαρμακευτικό κοκτέιλ που έχει επιλεγεί, θα ενταχθούν όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πάσχουν από σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας και έχουν εμφανίσει τη νόσο του κορονοϊού, καθώς και όσοι κάνουν επαγγέλματα με σοβαρό κίνδυνο για τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δεν ανακοίνωσε ποιο θα είναι αυτο το θεραπευτικό σχήμα. Πάντως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της χλωροκίνης της ουσίας που δίνεται ήδη σε ασθενείς που νοσηλεύονται, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποφανθεί εάν είανι αποτελεσμαστική ακόμη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button