ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Πως θα επιδράσει το καλοκαίρι στον κορονοϊό- Τι έδειξε έρευνα

Προβληματισμός εξακολουθεί να προκαλεί στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα σχετικά με το άν ο κορονοϊός μπορεί να εξουδετερωθεί από τη ζέστη την περίοδο του καλοκαιριού. Μέχρι σήμερα οι απόψεις είναι αντιφατικές με πολλούς να υποστηρίζουν ότι το καλοκαίρι θα φέρει και την εξαφάνιση του ιού, ενώ άλλοι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο νέος κορονοϊός δεν θα καμφθεί από τη ζέστη.

Νέα έρευνα που έγινε σε Γερμανικό Ινστιτούτο, έδειξε ότι ο κορονοϊός πιθανώς να είναι εδώ και μάλιστα σε δεύτερο κύμα, εντός του καλοκαιριού.

Στην επίδραση του καλοκαιριού στην επιβίωση του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μέχρι σήμερα ήταν πολλοί εκείνοι οι επιστήμονες που εκτιμούσαν ότι ο ζεστός καιρός θα εκμηδενίσει την παρουσία του ιού.

Ωστόσο έρευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch έδειξε, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, έδειξε ότι το καλοκαίρι αυτό παρά τις υψηλές θερμοκρασίες θα καταγραφεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

«Η επίδραση του καλοκαιριού πιθανολογείται ότι δεν θα είναι ικανή για τον μηδενισμό του ιού. Θα περιμένουμε και θα δούμε» είπε ο κ.Τσιόδρας και επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button