ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Πότε θα δουν οι παππούδες & οι γιαγιάδες τα εγγόνια τους;

Αρχική > Άρθρα > Τσιόδρας: Πότε θα δουν οι παππούδες & οι γιαγιάδες τα εγγόνια τους;

Τελευταίες θα είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι ηλικιωμένοι που θα βγουν από την καραντίνα και θα κινηθούν «ελεύθερα». Όμως δεν είμαστε προφήτες να πούμε πότε ακριβώς θα γίνει αυτό. Πάντως δεν προβλέπεται να είναι σύντομα, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Για ακόμη μία φορά ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας και όλοι όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις θα είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν τα μέτρα.

«Είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και δυστυχώς δεν θα ήταν σωστό σε αυτή τη φάση να δουν και να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους», εξήγησε ο καθηγητής. Ο ίδιος τόνισε ότι η Επιτροπή δεν είναι προφήτες για να γνωρίζει ακριβώς πότε θα τελειώσει η πανδημία, όμως καθώς η δραστηριότητα της νόσου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, ενδέχεται να καταφέρουμε σύντομα να «ανοίξουμε τις πόρτες μας στους ηλικιωμένους».

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς στη χώρα υπάρχει μικρό επίπεδο ανοσίας και έτσι δεν μπορούμε να «ανοίξουμε εύκολα τις πόρτες στις μεγάλες ηλικίες, διότι κινδυνεύουν».

Παράλληλα, είπε ότι αυτό θα καταστεί δυνατό όταν θα υπάρχει μηδενική κίνηση του ιού στη χώρα, δηλαδή κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα επί μία εβδομάδα, όταν θα υπάρχει εμβόλιο ή στην περίπτωση που ο ιός «εξαφανιστεί».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button