ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Πότε και πως θα αρθούν τα μέτρα στην Ελλάδα

Σταδιακά και μεγάλη προσοχή θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρας.

Αν και ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας χαρακτήρισε πρώιμη τη συζήτηση αυτή ωστόσο ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι παρατηρείται ένα «φρένο», που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν και γι’ αυτό δεν θρηνήσαμε εκατόμβες. Μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης, μιλάμε για ένα κύμα που μπορεί να το μετριάσουμε

Βέβαια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα, για το οποίο χρειάζεται προσοχή και μελέτη. Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και προχωράμε.

ο νέος κορονοϊός

Πάντως για την άρση των περιοριστικών μέτρων σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο έλεγχος με τα τεστ ταχέων μοριακών αντισωμάτων. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Τσιόδρας: Θα κάνουμε μαζικά τεστ ανοσίας στον πληθυσμό! Ποιοι θα πάρουν πρώτοι τα «πιστοποιητικά»

Όλα αυτά θα γίνουν πάντως στη δεύτερη φάση της πανδημίας όπως είπε ο κ.Τσιόδρας. Εκτιμάται ότι η φάση αυτή θα είναι μετά τον Μάιο. Μέχρι τότε η καραντίνα θα συνεχισθεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button