ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Σε τουλάχιστον ένα χρόνο το εμβόλιο για τον κορoνοϊό

Σε τουλάχιστον ένα χρόνο από τώρα αναμένεται να είναι έτοιμο το εμβόλιο που θα χτυπήσει τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα υπομονή θα χρειαστεί μέχρι την εύρεση ενός αποτελεσματικού φαρμάκου ή ενός εμβολίου για τον ιό. Διαβάστε εδώ τι είχε προηγηθεί: Κορονοϊός: Σε αρχική φάση ακόμη οι μελέτες για το εμβόλιο! Πότε αναμένεται

«Ακούγονται καθημερινά όλο και περισσότερα σενάρια σχετικά με τα φάρμα και τα εμβόλια για τον κορονοϊό», ανέφερε αρχικά ο Σωτήρης Τσιόδρας και συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε σε σύντομο χρόνο να υπάρχουν απαντήσεις σχετικά με τα φάρμακα, ενώ νέα για τα εμβόλια θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες».

Σε τουλάχιστον 12 μήνες

Χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας υπογράμμισε πως: «περίπου 70 εμβόλια έχουν λάβει σχετική έγκριση από τον ΠΟΥ για να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους, αλλά μόλις ένα έχει περάσει σε φάση «Β» που ελέγχεται σε ανθρώπους σχετικά με τι παρενέργειες και τις απαραίτητες ποσότητες». Καταλήγοντας πάντως ανέφερε πως θα χρειαστεί αρκετή υπομονή ακόμα καθώς: «Η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμα από την εύρεση ενός εμβολίου καθώς σύμφωνα με τον ΠΟΥ τουλάχιστον 12 μήνες θα πρέπει να περιμένουμε για την μαζική παραγωγή και διάθεση ενός εμβολίου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button