ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Τα άγνωστα συμπτώματα του κορονοϊού στον εγκέφαλο! Τι μπορεί να προκαλέσει

Όλο και περισσότερα νέα συμπτώματα ανακαλύπτουν καθημερινά οι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο για την «συμπεριφορά» του νέου κορονοϊού.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, νευρολόγοι στο εξωτερικό διαπίστωσαν ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει και σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο. Προς ώρας στη χώρα μας πάντως δεν έχουν γίνει γνωστά αντίστοιχα περιστατικά. Δείτε ΕΔΩ πόσοι νόσησαν και πόσοι έχασαν τη ζωή τους: “Κορονοϊός: 53 θάνατοι- 27 νέα κρούσματα- 91 διασωληνωμένοι”

ο νέος κορονοιός

Ο κ.Τσιόδρας εξήγησε πως ο ιός δημιουργεί σε κάποιες περιπτώσεις δυσλειτουργία στη νοητική ικανότητα, αλλά ακόμη και λήθαργο, επιληψία και μπορεί να φθάσει ακόμη και σε εγκεφαλικό. Ο κορονοϊός προκαλεί κάτι σαν εγκεφαλοπάθεια, σημείωσε ο καθηγητής. Είναι δηλαδή πιθανό σε άτομα μεγάλης ηλικίας να προκαλέσει φλεγμονή στον εγκέφαλο λόγω και της μείωσης του οξυγόνου στο αίμα.
Παρόμοια φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλους κορονοϊούς αλλά ακόμη και στη γρίπη, σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πάντως τα συμπτώματα στον εγκέφαλο μελετώνται και από Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι καταγράφουν τα νέα πιθανά ίχνη που αφήνει ο ιός.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button