ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Τσιόδρας: Υφασμάτινες μάσκες για τους πολίτες συστήνει η Επιτροπή των ειδικών! Πως θα εκπαιδευτούν

Στη σύσταση χρήσης υφασμάτινων μασκών αναμένεται να προχωρήσει η ειδική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας η επιτροπή που συνεδριάζει μέχρι αργά το απόγευμα, θα προχωρήσει σε σύσταση όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, ώστε σε κλειστούς χώρους να γίνεται χρήση υφασμάτινης μάσκας από τους πολίτες. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε συστήσει πρόσφατα ο κ.Τσιόδρας για τις μάσκες: “Κορονοϊός: Μπάχαλο με τις μάσκες- Να τις φοράμε ή όχι; Τι συνέστησε ο Σωτήρης Τσιόδρας”

Ωστόσο θα τονισθούν και οι κίνδυνοι από τους ειδικούς- σημείωσε ο κ.Τσιόδρας- ειδικά για την ψευδαίσθηση που δημιουργείται για την ασφάλεια που προσφέρουν οι μάσκες. Θα δοθούν μάλιστα και ειδικές οδηγίες στους πολίτες με βάση και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αντιμετώπισης Νοσημάτων ( ECDC) ενώ σύμφωνα με τον καθηγήτη λοιμωξιολογίας θα υπάρξει και ειδική εκπαίδευση.
Οι οδηγίες και οι συστάσεις στους πολίτες αναμένεται να γίνουν σε δύο ημέρες όπως ανακοίνωσε ο κ.Τσιόδρας, ενώ θα καθορισθούν και οι προυποθέσεις.

Πάντως ο κ.Τσιόδρας επανέλαβε ότι καλύτερη είναι η τήρηση των αποστασεων ασφαλείας, ενώ επέμενε ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση αντισηπτικών αλλά και πλύσιμο χεριών, έπειτα από κάθε επαφή όταν βρισκόμαστε ειδικά σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button