Ειδήσεις Υγείας

Τσούξιμο στην ούρηση: Πού μπορεί να οφείλεται;

Το αίσθημα «καψίματος» κατά την ούρηση, μπορεί να οφείλεται, από λοιμώξεις έως την έντονη άσκηση. Δείτε ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλούν τσούξιμο στην ούρηση!

Σεξ

Οι τριβές από τη σεξουαλική επαφή μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσκαιρες φλεγμονές, οι οποίες με τη σειρά τους ευθύνονται για το τσούξιμο. Παράλληλα το τσούξιμο μπορεί να οφείλεται σε ευαισθησία ή αλλεργία στο προφυλακτικό, στο λιπαντικό ή σε κάποιο σπερματοκτόνο.

Ουρολοίμωξη

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι το τσούξιμο κατά την ούρηση και η συχνουρία. Αφού ο γιατρός επιβεβαιώσει τη λοίμωξη με ανάλυση ούρων, θα χορηγήσει αντιβίωση για την αντιμετώπισή της. Η μεγάλη κατανάλωση υγρών –κυρίως νερού– επίσης βοηθά να αντιμετωπιστεί ταχύτερα η λοίμωξη.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Η γονόρροια και τα χλαμύδια, τα δυο αυτά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να προακλέσουν τσούξιμο στην ούρηση. Η εξέταση από τον γιατρό είναι απαραίτητη ώστε να γίνει σωστή διάγνωση και κατ’ επέκταση να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Έντονη γυμναστική

Όσο πιο έντονη είναι η άσκηση, τόσο περισσότερο αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος άρα και η θερμοκρασία των σωματικών υγρών, συμπεριλαμβανομένων των υγρών που βρίσκονται αποθηκευμένα στην ουροδόχο κύστη. Αν λοιπόν επισκεφτείτε την τουαλέτα αμέσως μετά την προπόνησή σας, ίσως έχετε μια ελαφριά αίσθηση καψίματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμηλή ενέργεια και κόπωση: Αυτοί είναι οι top λόγοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button