Ειδήσεις Υγείας

Υγρασία: Ποια προβλήματα δημιουργεί;

Έρευνες που έχουν γίνει ενοχοποιούν την υγρασία για την εκδήλωση
κρίσεων άσθματος, ρινίτιδων, αρθρίτιδων και πονοκεφάλων.
Όμως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων άλλων προβλημάτων υγείας καθώς και των καρδιολογικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την 1η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο), τεκμηρίωσε σαφή συσχέτιση ανάμεσα στην υγρασία  του χώρου και σε θανάτους από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Όπως αποδείχθηκε την περίοδο του χειμώνα που υπάρχει αυξημένη υγρασία (72.6%), ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από οξύ έμφραγμα ήταν περίπου 32% μεγαλύτερος σε σχέση με το καλοκαίρι.

Αναπνευστικά προβλήματα

Η έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα παίζει σημαντικό ρόλο και στην επιδείνωση μιας αλλεργικής κατάστασης, αφού αυξάνει τις αναπνευστικές αλλεργίες και το άσθμα επισημαίονουν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας καi Κλινικής Ανοσολογίας Καλλιόπη Κόντου-Φίλη.

Αρθριτικά – ρευματισμοί

Εικάζεται ότι ο υγρός καιρός «χτυπά» το μυϊκό σύστημα και «πλήττει» τις αρθρώσεις κυρίως αυτών που υποφέρουν από μετατραυματικές αρθρίτιδες, αρθριτικά και ρευματισμούς.
Δεν είναι λίγοι και αυτοί που παραπονούνται ότι τους πονά ένα παλιό κάταγμα ποδιού ή χεριού.

Υγρασία και πονοκέφαλοι

Ο υγρός καιρός μπορεί να δημιουργήσει κρίσεις ημικρανίας όχι μόνο σε αυτούς που υποφέρουν από πονοκεφάλους αλλά και σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button