Συνεντεύξεις - Άρθρα

Υπέρ Υγείας…και ΕΟΠΥΥ

Μετρούν… ξαναμετρούν… ξαναματαμετρούν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ τη δαπάνη στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Τα έχουν κάνει όλα… rebate, clawback, πλαφόν επισκέψεων, πλαφόν στους εργαστηριακούς, κόφτες 4ημερου, κόφτες 20ημέρου, πετσόκοψαν τη συμμετοχή με tricks στους ασφαλισμένους, διαχώρισαν την διάγνωση από την θεραπεία, επέτρεψαν και ενθάρρυναν τις προσφορές στις εξετάσεις κάτι σαν σουπερ μάρκετ… μα και πάλι τα νούμερα δε βγαίνουν… διαπιστώνουν λέει υπέρβαση γύρω στο 15%…

Το πρόγραμμα δε βγαίνει και το μάρμαρο πάλι στους γιατρούς… πάλι rebate πάλι clawback…! Αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ, διαχρονικά τα έχετε κάνει όλα… εκτός από ένα, αυτό που δίνει την λύση… την λύση της κοινής λογικής…!
Αφήστε για μια φορά τα οριζόντια μέτρα… Εφαρμόστε άμεσα, την ηλεκτρονική κάρτα Υγείας, με κλειστό προϋπολογισμό στον ασθενή.

Καθορίστε ένα χρηματικό ποσό ανά έτος (με βάση την ηλικία, το φύλο, τη νοσηρότητα) στον ασθενή που ο ίδιος θα χρησιμοποιεί για επισκέψεις και εξετάσεις.

Κάθε φορά που θα το χρησιμοποιεί, κάθε ιατρική επίσκεψη, διαγνωστική εξέταση (ακόμα και φαρμακευτική αγωγή) θα καταχωρείται στο σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας εισάγοντας το ΡΙΝ του ο ασφαλισμένος σε card reader όπως ακριβώς με τις πιστωτικές κάρτες.

Η άσκοπη εξάντληση του συνεπάγεται εξ ολοκλήρου την ατομική επιβάρυνση του. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει…! Σημειώστε… η πρόταση μας ως Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου είναι άμεσα εφαρμόσιμη…! Είμαστε έτοιμοι και στο τεχνικό μέρος. Αναμένοντας την πρόσκληση στην πρόκληση… να σας διαβεβαιώσω…Εμείς μπορούμε, θέλουμε, να βοηθήσουμε…
Εσείς ΤΟΛΜΗΣΤΕ...για πρώτη φορά ΥΠΕΡ της ΥΓΕΙΑΣ…!

Χ. Βαβουρανάκης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

«Ξέφυγε» η δαπάνη στις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσο θα πληρώσουν γιατροί-διαγνωστικά κέντρα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button