Ειδήσεις Υγείας

Υπερβολική εφίδρωση: Με ποιες παθήσεις συνδέεται; (εικόνες)

Η υπερβολική εφίδρωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες της  mayoclinic, ονομάζεται υπεριδρωσία. Κατά την πρωτοπαθή υπεριδρωσία παρουσιάζεται υπερβολική εφίδρωση στις μασχάλες, το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια.

Η κύρια αιτία, που ενοχοποιείται για την εμφάνισή της μπορεί να οφείλεται σε υπερδραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων ή και σε κάποια υποκείμενη πάθηση.

Διαβήτης

 

 

 

 

 

Οι πάσχοντες από διαβήτη τις περισσότερες φορές, εκδηλώνουν υπερβολική εφίδρωση τοπικά (κυρίως στο μέτωπο, στο κρανίο και στον λαιμό) αμέσως ή λίγο μετά την κατανάλωση ενός γεύματος. Η ήπια εφίδρωση μετά το φαγητό θεωρείται φυσιολογική μετά από ένα πολύ καυτό ή πικάντικο γεύμα.

Έμφραγμα

 

 

 

 

 

Στην περίπτωση, που η εφίδρωση δεν οφείλεται σε έντονη σωματική άσκηση ή καταπόνηση και εκδηλώνεται σε συνδυασμό με συμπτώματα όπως η δυσφορία και/ή ο πόνος στο στήθος, στο χέρι, στον αυχένα και/ή στο σαγόνι μπορεί να αποτελεί ένδειξη  εμφράγματος.

Εμμηνόπαυση

 

 

 

 

 

Ποσοστό περίπου 75% των γυναικών που πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση εκδηλώνουν τις γνωστές «εξάψεις».

Αγχώδεις διαταραχές

 

 

 

 

 

Το άγχος και οι κρίσεις πανικού εκδηλώνονται με έντονη εφίδρωση κάτω από συνθήκες πίεσης. Για τη διαχείριση αυτών των διαταραχών συνιστάται η ψυχοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button