Ειδήσεις Υγείας

Υποθυρεοειδισμός: Τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Ο υποθυρεοειδισμός αναστατώνει τη φυσιολογική ισορροπία των χημικών αντιδράσεων στο σώμα σας. Οι γυναίκες, ιδίως όσες είναι άνω των 60 ετών, είναι πιο πιθανό να έχουν υποθυρεοειδισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayo clinic σπανίως προκαλεί συμπτώματα στα αρχικά του στάδια, αλλά, με την πάροδο του χρόνου και εφόσον δεν αντιμετωπιστεί, ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, πόνος στις αρθρώσεις, στειρότητα και καρδιοπάθειες.

Συμπτώματα

Τα σημάδια και τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού ποικίλλουν, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ανεπάρκειας ορμόνης. Αλλά σε γενικές γραμμές, όλα τα προβλήματα έχουν την τάση να αναπτύσσονται αργά, συχνά επί σειρά ετών.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Κούραση
Αυξημένη ευαισθησία στο κρύο
Δυσκοιλιότητα
Ξηρό δέρμα

Ανεξήγητη αύξηση του σωματικού βάρους
Πρησμένο πρόσωπο
Βραχνάδα
Μυϊκή αδυναμία
Αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα

Μυϊκοί πόνοι
Πόνος, δυσκαμψία ή πρήξιμο στις αρθρώσεις σας
Έντονη  ή ακανόνιστη έμμηνος ρύση
Αραίωση μαλλιών

Μειωμένος καρδιακός ρυθμός
Κατάθλιψη
Εξασθενημένη μνήμη

Αν ο υποθυρεοειδισμός δεν αντιμετωπιστεί καθόλου, τα συμπτώματα μπορεί σταδιακά να γίνουν πιο σοβαρά. Η συνεχής διέγερση του θυρεοειδή αδένα, για να απελευθερώσει περισσότερες ορμόνες μπορεί να οδηγήσει σε μια διόγκωση του θυρεοειδούς (βρογχοκήλη).

Ο υποθυρεοειδισμός σε προχωρημένο στάδιο, είναι σπάνιος, αλλά όταν συμβεί, μπορεί να είναι απειλητικός ακόμα και για τη ζωή σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button