ΆρθραΠαιδίΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών από τη γρίπη! Όλες οι οδηγίες

Έκτακτες οδηγίες απέστειλε το υπουργείο Υγείας σε όλες τις σχολικές μονάδες προκειμένου να ληφθούν μέτρα ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση γρίπης στους μαθητές!

Αναλυτικότερα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας αφού συστήνεται στους εκπαιδευτικούς πως να χειρίζονται τα παιδιά με συμπτώματα γρίπης καθιστά σαφές πως μαθητές και δάσκαλοι με γρίπη δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που κάποιος μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα, θα πρέπει να τοποθετούνται σε χώρο μακριά από τους συμμαθητές τους, μέχρι να τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Παράλληλα τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή,πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.

Παιδιά που εμφανίζουν τα συμπτώματα γρίπης μένουν σε χώρο ώστε να μην έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως, με σκοπό την απομάκρυνση αυτών από το σχολείο.

Απαραίτητη η απολύμανση

Ο χώρος όπου παρέμεινε το παιδί πρέπει να καθαρίζεται, μετά την αποχώρησή του, από το προσωπικό καθαριότητας που θα χρησιμοποιεί γάντια και στολή εργασίας.

Κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό αρκούν για τον καθαρισμό, ενώ εάν υπάρξουν εμέσματα, ούρα ή άλλες εκκρίσεις θα πρέπει τον καθαρισμό να ακολουθήσει απολύμανση, για την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί διάλυμα χλωρίνης 10% (1 μέρος χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερού) ή αλκοολούχο αντισηπτικό.

Προσοχή, ποτέ δεν αναμειγνύονται δύο διαφορετικά απολυμαντικά ή καθαριστικά.

Στις εξαιρετικές περιπτώσεις που θα χρειαστεί χορήγηση αντιπυρετικού, δίδεται μόνο παρακεταμόλη σε δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Υγείας! Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην προσχολική ηλικία! Τι είπε ο Κικίλιας

ΕΟΔΥ: Εμβολιασμοί για ιλαρά και πνευμονιόκοκκο σε Λέσβο και Σάμο

Σήμα κινδύνου από τους γιατρούς για την επιδημία της γρίπης! Τι λέει ο ΙΣΑ για τις ΜΕΘ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button