ΆρθραΕμβόλιαΠαιδιά και εμβόλιαΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Δείτε ποια εμβόλια και πότε πρέπει να κάνουν τα παιδιά

Τα εμβόλια αλλά και οι επαναληπτικές δόσεις που θα πρέπει να κάνουν τα παιδιά – από νεογέννητα- και οι έφηβοι  αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για το 2020 που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, μετά την εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δραματική μείωση εμβολιασμών έως και 70% – Συστάσεις προς τους γονείς

Ήδη το εμβολιαστικό πρόγραμμα ξεκίνησε να αποστέλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες και επιστημονικούς συλλόγους μετά την διαπίστωση ότι σημειώθηκε κάθετη πτώση στους ετήσιους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των παιδιών λόγω του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το σοβαρό ζήτημα της μείωσης της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού λόγω του κορονοϊού, συζήτησε η Επιστημονική Επιτροπή του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Η Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της για την παραμέληση κατά την περίοδο της καραντίνας του εμβολιασμού των παιδιών που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους. Έγινε σύσταση στους γονείς να φροντίσουν για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό των παιδιών τους ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη οι ενήλικες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να κάνουν τα ενδεδειγμένα εμβόλια, όπως για παράδειγμα του πνευμονιόκοκκου που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των επιπλοκών από την Covid-19.

Δείτε ΕΔΩ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ 2020

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button