ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Διαγωνισμός σε φοιτητές για να φτιάξουν τα νοσοκομεία! Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Σε προκήρυξη διαγωνισμού για την υποβολή προτάσεων από φοιτητές ώστε να βελτιωθεί η εικόνα των νοσοκομείων του ΕΣΥ προχωρά το υπ. Υγείας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι οι έξυπνες λύσεις που θα αφορούν στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, την αναβάθμιση των νοσοκομείων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: Έρχεται λίφτινγκ δια χειρός Κικίλια στα δημόσια νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, με ανάλογα γνωστικά αντικείμενα και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων μελών ΔΕΠ.

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι τρεις μήνες, ενώ θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των τεχνικών υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τεχνοκρατών.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο υπ. Υγείας με τους Πρυτάνεις των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας δήλωσε πως αποφασίσαμε να διεξάγουμε έναν διαγωνισμό μεταξύ των τελειόφοιτων και μεταπτυχιακών φοιτητών, με τη συνδρομή και συμπαράσταση των μελών ΔΕΠ των σχολών τους, με ιδέες και προτάσεις για το νοσοκομείο του μέλλοντος.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια ευελπιστούμε έτσι να δείξουμε ότι πιστεύουμε στη νέα γενιά των Ελλήνων, τους θέλουμε εδώ ως κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας, με τη συνδρομή των κορυφαίων Πανεπιστημίων, Πολυτεχνείων και Σχολών της χώρας. Και συνέχισε:

Η Κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι οι ιδέες και οι προτάσεις που θα προκύψουν από το διαγωνισμό, θα είναι κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση των νοσοκομείων της χώρας, με χρηματοδότηση που θα προέρχεται από το Κράτος, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από συγχρηματοδοτούμενα έργα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την τελευταία φορά που κάποια Κυβέρνηση μπόρεσε να κάνει παρεμβάσεις στα νοσοκομεία της χώρας.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου τόνισε ότι μετά τη σημερινή συνάντηση και τη συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας, θα κινητοποιηθούν όλοι οι νέοι φοιτητές, οι νέοι απόφοιτοι, οι διδάκτορες, οι μεταδιδάκτορες και θα βρουν τρόπο και χώρο δουλειάς εδώ στην Ελλάδα, να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις ιδέες τους. Είναι τόσες πολλές οι ιδέες και οι εκφάνσεις μιας μελέτης ενός επιστήμονα, είτε αφορούν ολόκληρο νοσοκομείο, είτε μία πτέρυγά του, που νομίζω ότι μόνο θετικό θα είναι για την ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα για το Υπουργείο Υγείας, γιατί θα υπάρχουν πολλές προτάσεις σε πολλά επίπεδα.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου υπογράμμισε πως εύχομαι να συντονιστούμε όλοι μαζί το δυνατόν συντομότερο και να πετύχουμε να υλοποιήσουμε αυτό που αρχίζει σήμερα. σε πως :Δε μιλάμε για ιδανικά νοσοκομεία, είμαι σε θέση ως γιατρός να γνωρίζω, ότι αυτή τη στιγμή όλα τα νοσοκομεία της χώρας πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις, ανεξάρτητα του τι λέγεται. Χρειάζονται όμως αναβάθμιση, επικαιροποίηση και δομικές αλλαγές.

Ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός ανέφερε πως θα βοηθήσει στη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Υπουργός Υγείας, να δώσει τη δυνατότητα σε παραγωγικούς ανθρώπους ενός κλάδου που έχει πληγεί, σε νέους επιστήμονες που θέλουν να εφαρμόσουν τις ιδέες τους.

Γνωρίζετε ότι έχουμε καλά μυαλά στα ελληνικά Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια, που τα τελευταία χρόνια έφευγαν στο εξωτερικό. Τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν στην Πατρίδα τους σημαντικές ιδέες που θα εφαρμοστούν, όπως έχει δεσμευθεί το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται η αξιολόγηση των Μονάδων Υγείας! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Υπό κατάρρευση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς χρήματα για γιατρούς και εξετάσεις! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στον ΕΟΦ οριστικά η αρμοδιότητα των ιατρικών συνεδρίων!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button