ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Παραμένουν οι δυο Βασίληδες- Ποιο νέο πρόσωπο αναλαμβάνει υφ. Υγείας

Παραμένουν στις θέσεις τους ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης ενώ με τον “μίνι ανασχηματισμό”, που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σωτήρη Πέτσα η πολιτική ηγεσία ενισχύεται με δυο νέα πρόσωπα.

Πρόκειται για την κ. Ζωή Ράπτη η οποία αναλαμβάνει τη  θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και για τον Μάριο Θεμιστοκλέους  με καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Η κ. Ζωή Ράπτη, είναι βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ήταν ο τρίτος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών.

Αν και το τελευταίο καιρό οι φήμες περί μετακίνησης του Βασίλη Κικίλια σε άλλο υπουργείο έδιναν και έπαιρναν τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση με την πανδημία του κορονοϊού να καλπάζει δεν ήταν εφικτό.

Άλλωστε ο υπουργός Υγείας απέδειξε ότι µπορεί επικοινωνιακά να αντεπεξέλθει καθώς εμφανίζεται να είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός σε όλες τις δημοσκοπήσεις.Γεγονός που αποκαλύπτει ότι οι πολίτες του χρεώνουν την καλή αντιμετώπιση στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Από την άλλη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο της επικοινωνιακής διαχείρισης της πανδημίας όλο το διάστημα της καραντίνας στο πλευρό των Τσιόδρα και Χαδραλιά, χαίρει της απολύτου εµπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας

Η Ζωή Ράπτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent at Canterbury της Μ. Βρετανίας (Master of Laws with Honours in International Commercial Law). Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Είχε τοποθετηθεί και αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πέρσι το Μάιο.

Στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένη με τον Μάκη Βορίδη.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button