ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Ποιοι αναλαμβάνουν Γενικοί Γραμματείς;

Αρχική > Άρθρα > Υπουργείο Υγείας: Ποιοι αναλαμβάνουν Γενικοί Γραμματείς;

Ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση οι υπόλοιποι Γενικοί Γραμματείς, μεταξύ των οποίων και του υπουργείου Υγείας, ώστε άμεσα να αναλάβουν καθήκοντα προκειμένου, από κοινού με την πολιτική ηγεσία, να κάνουν πράξη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για τον κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, που αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας και για τον κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, που θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού.

O Ιωάννης Κωτσιόπουλος ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει Αναπληρωτής Διοικητής στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (2011-2014),  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στις Τεχνολογίες Λήψης Αποφάσεων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και διδακτορικού στην Πληροφορική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 2015 εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θέσεις ευθύνης στο NHS, όπως αυτή του Chief Information Officer, και είναι μέλος του NHS Digital Academy.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (DRGs) και έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθήνας.

Έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σε έργα έρευνας και τεχνολογίας και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πληροφοριακά συστήματα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών υγείας αλλά και στα θέματα διασφάλισης της ποιότητας στην υγεία.

O νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού  Παναγιώτης Πρεζεράκος  στο παρελθόν ήταν Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Διοικητή της Β’ Υγιειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Ο Παναγιώτης Πρεζεράκος είναι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση (MSc.) στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου καθώς και διδακτορικού διπλώματος (Ph.D) του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με θέμα: «Αποδοτικότητα Νοσηλευτικού Έργου στις Διαγνωστικώς Ομοιογενείς Ομάδες Ασθενών».

Είχε εργαστεί στο ΕΣΥ ως Κλινικός Νοσηλευτής, ως Υπεύθυνος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Προσωπικού και τέλος ως Διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοσοκομείου.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Καθηγητή στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του οποίου είναι πρόεδρος. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Έχει συμμετάσχει με την ιδιότητα του προσκεκλημένου ομιλητή και του εισηγητή σε σημαντικό αριθμό διεθνών και ελληνικών συνεδρίων. Η ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητά του αφορά στον τομέα της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και της Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η καταγραφή των ελλείψεων στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Ποια ονόματα «παίζουν» στα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Β.Κικίλιας: Αποδέχθηκε την παραίτηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button