ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων στο Νοσοκομείο Λήμνου

Λύση στο θέμα που έχει προκύψει στο νοσοκομείο Λήμνου καθώς διαθέτει μία και μοναδική παθολόγο έδωσε ο νέος υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΕΝΓΕ  σε ανακοίνωσή της περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ασκούσε το ιατρικό της καθήκον η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου του νησιού που από τις 12/7  δεν έχει εφημερεύοντα παθολόγο, υποχρεώθηκε να εφημερεύει συνέχεια από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου.

Παράλληλα παρέμεινε στο νοσοκομείο χάρη στο αίσθημα ευθύνης για τους ασθενείς της, αφού εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της διοίκησης του νοσοκομείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας το νοσοκομείο δεν είχε εφημερεύοντα παθολόγο.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ η παθολόγος στο νοσοκομείο της Λήμνου έπρεπε θεωρητικά να καλύπτει τις ανάγκες 60.000 κατοίκων τους καλοκαιρινούς μήνες, να περιθάλπει νοσηλευόμενους ασθενείς, να κάνει εξωτερικά ιατρεία, να εφημερεύει 30 μέρες το μήνα χωρίς ρεπό, σε ένα νοσοκομείο τραγικά υποστελεχωμένο με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες (γαστρεντερολόγου, νευρολόγου, πνευμονολόγου, ογκολόγου)

Με απόφαση υπουργού

Μετά από το μείζον αυτό θέμα που έχει προκύψει στο Νοσοκομείο Λήμνου,  ο νέος υπουργός υγείας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του  προκηρύσσονται άμεσα τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο ιατρούς παθολόγους, διάρκειας δύο μηνών.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προαναγγέλλει ότι το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της γιατρού Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ο εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Επίσης την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων γίνεται ευρεία σύσκεψη στο νησί με όλους τους φορείς στον οποία θα συμμετάσχει και η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλοκάρουν οι αποσπάσεις προσωπικού στα Νοσοκομεία με υπογραφή Κικίλια! Ποιοι εξαιρούνται

Αιφνιδίως στον Ευαγγελισμό στην εφημερία ο Β. Κικίλιας! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button